Skandal na Apeninima: "Kako možete igrati u zemlji u kojoj ubijaju novinare?"

Novinari u Italiji najavili bojkot Superkupa

Skandal na Apeninima: "Kako možete igrati u zemlji u kojoj ubijaju novinare?"

E. Čaušević

Danas je potvrđeno da će se utakmica italijanskog Superkupa igrati 16. januara naredne godine između Juventusa i Milana u Saudijskoj Arabiji.

Italijani već neko vrijeme utakmice Superkupa igraju van Italije, a ovaj put odlučeno je da će se Juve i Milan za trofej boriti u Džedi u Saudijskoj Arabiji što je razočaralo javnost na Apeninima. Digla se velika prašina u medijima nakon što je danas potvrđeno da će se meč igrati u S. Arabiji, a sve zbog nemilih scena koje su se desile prije nekoliko mjeseci.

Naime, nakon ubistva novinara Jamala Khashoggija nastao je veliki skandal jer se zna da je Saudijska Arabija naredila njegovo ubistvo, a to itekako smeta javnosti u Italiji. Udruženje novinara na Apeninima tražilo je da se utakmica ne igra u ovoj zemlji, no to je odbijeno.

Vodstvo Serije A odlučilo je da će se i pored velikog pritiska javnosti meč Juventusa i Milana odigrati u Saudijskoj Arabiji. Novinari iz Italije su razočarani i ljuti zbog ove odluke, te su najavili da će svi bojkotovati odlazak u Džedu.

"To je zemlja koja ubija novinare i vi od nas tražite da putujemo tamo i izvještavamo o utakmici Juventusa i Milana. Tužni smo i razočarani što je naš zahtjev odbijen i sigurno da ćemo bojkotovati ovu utakmicu", saopšteno je iz Udruženja novinara Serije A.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi