Skandal u najavi: "Nismo dobili nikakav novac od Čelika..."

Šta spremaju Vitežani?

Skandal u najavi: "Nismo dobili nikakav novac od Čelika..."

S. Mlaćo

Iz NK Čelik jučer su saopštili da su izmirili sva dugovanja, te da će moći nastupiti u subotnjem duelu protiv Zvijezde 09.

Kako je već poznato Zeničani nisu zbog neisplaćenih obaveza igrali meč na Grbavici protiv Željezničara, te su izgubili meč za zelenim stolom, no jučer su čelnici kluba saopštili da je sve riješeno.

Ipak, iz NK Vitez danas dolaze druge informacije. Naime, Zeničani su za Vedrana Vrhovca dužni Vitezu uplatiti 30.000 KM, ali to se još uvijek nije desilo.

"Evo 12 sati je prošlo, novac nije na našem računu. Obratit ćemo se Savezu već sada po ovom pitanju. Dakle, nikakav novac na račun NK Vitez nije uplaćen", potvrdio je za SportSport.ba izvor iz NK Vitez.

Saznajemo da su u Čeliku sa Vitežanima pokušali postići i dogovor na dan utakmice sa Željezničarom, no do toga nije došlo. U obećanja bez dokaza ne vjeruje više niko...

Podsjetimo, na jučerašnjoj press konferenciji Čelika obratio se i prvi čovjek Aydin Olgun.

"Znate da sam u petak podijelio plate, da sam znao za problem to bih uplatio, objavili smo i premiju za utakmicu. Ekipa je otišla do stadiona na Grbavicu, bio sam u Makedoniji da bih gledao utakmicu, ali su mi rekli da ekipa ne izlazi na teren. Moja greška, ja sam kriv, ja sam predsjednik, ali neko ispod mene pravi greške to je moja greška, izvinjavam se gradu Zenici, navijačima, svima u bh. fudbalu, Savezu...", kazao je Olgun, te dodao.

"Ali za sve postoji izlaz. Dva dana sam ovdje i toliko se stvari pojavilo. Sad sam sve saznao i vidio, uradit ću šta je potrebno, od danas nemamo dugova, sve je plaćeno i nemamo problema s odigravanjem utakmice. Još jednom igraču ćemo uplatiti i bit će mu isplaćeno 5.000 eura, izvinjavam se svima još jednom, ovo uopšte nismo trebali doživjeti."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Za djenaze van zafalilo ****a jedna
1 15
Aoki
Da nije Šiljak iz želja uplaćivao
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi