Škarice Mujagića za pobjedu Zvijezde u Kaknju

Pobjeda ekipe iz Gradačca

Škarice Mujagića za pobjedu Zvijezde u Kaknju

M. Šljivak

Zvijezda je u derbiju 11. kola Prve lige iznenadila Rudar u Kaknju, te je slavila trijumf rezultatom 1:0.

Derbi u prvom poluvremenu nije opravdao očekivanja. Meč je bio izuzetno slab, a jedino što vrijedi izdvojiti su dva pokušaja gostiju. Šanse su imali Islamagić i Huseinbašić, ali nisu bili precizni i na odmor se otišlo bez golova.

Domaći su krenuli dobro u nastavak meča. Na samom otvaranju su imali dvije dobre šanse, ali se Zvijezda odbranila.

Nastavili su domaći s napadima na gol Kolaka. Redale su se šanse pred golom tima iz Gradačca, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Kazna za promašaje stigla je u 74. minuti. Abid Mujagić je prekrasnim pogotkom škaricama donio Zvijezdi vodstvo od od 0:1.

Mujagić je potom imao još jednu šansu za Zvijezdu, ali je ovog puta bio neprecizan. Rudar do kraja nije uspio da dođe do pogotka, pa je Zvijezda došla do velika tri boda u Kaknju.

Prva liga FBiH, 11. kolo:

Rudar - Zvijezda 0:1 (Mujagić 74')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

RUDAR: Hinović, Alić, Kazazić, Hajdarović, Vila, Vehab, Aničić, Gafurović, Topalović, Đuđo, Čizmić.

ZVIJEZDA: Kolak, Doljančić, Moranjkić, Mujagić, Stjepanović, Huseinbašić, Islamagić, Jaranović, Devedžić, Musić, Mujagić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi