Skaut "insajder" donosi informacije o potencijalnom transferu Harisa Duljevića

Nijemci su posebno izdvojili jedan klub

Skaut "insajder" donosi informacije o potencijalnom transferu Harisa Duljevića

Navijači Dynamo Dresdena sigurno nisu od Harisa Duljevića vidjeli sve ono što on može ponuditi svojoj ekipi. Prije svega zbog taktičkih zamisli prošlog trenera njemačkog drugoligaša.

Dolaskom Cristiana Fiela na mjesto šefa struke Dynama stvari su krenule nabolje i za Duljevića koji se u finišu sezone ustalio u startnoj postavi i pomogao svojoj ekipi da riješi dileme oko opstanka u 2. Bundesligi.

Dobre igre Harisa Duljevića nisu prošle neopaženo, pa tako njemački Tag24.de danas donosi priču o interesu nekolicine bundesligaša za bh. reprezentativca.

"Nekoliko klubova iz Bundeslige ga ima na radaru, ako u Dynamo dođe prava ponuda on odlazi", izjavio je za Tag24.de "insajderski izvor". Navodno je riječ o skautu neimenovanog njemačkog velikana koji je dobro upućen u transfere istočnoevropskih igrača.

Tag24.de tvrdi i da je jedan od klubova zainteresovanih za Duljevićev transfer Eintracht Frankfurt.

Očekuje se da će Eintracht ovog ljeta, nakon što se odlično predstavio u Ligi Evrope, ostati bez nekoliko bitnih igrača (uključujući i napadača Luku Jovića koji će, po svemu sudeći, u Real Madrid).

Zbog toga je Eintracht krenuo u potragu za novim igračima za narednu sezonu, a jedan od njih bi mogao biti i Haris Duljević.

Sportski direktor Dynama Ralf Minge bi želio vidjeti Duljevića u dresu ekipe iz Dresdena i naredne sezone s obzirom da je bh. fudbaler pokazao svoj potencijal u drugom dijelu ove. Ipak, Duljevićev ugovor sa Dynamom ističe na ljeto 2020. godine, pa bi prelazni rok pred nama mogao biti posljednja prilika za klub iz Dresdena da nešto zaradi od prodaje 25-godišnjeg bh. ofanzivca.

Tag24.de ističe da Minge i Dynamo još nisu primili zvanični zahtjev sa Duljevićev transfer, ali da bi se to moglo desiti odmah po okončanju takmičarske sezone u Njemačkoj.

Kada je Eintracht u pitanju, tim iz Frankfurta je dugo u Bundesligi držao mjesto koje bi ga vodilo u Ligu prvaka. Ipak, serija izuzetno loših rezultata dovela je do toga da Eintracht padne na šesto mjesto koje vodi u Ligu Evrope.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Eintracht i dalje ima teoretsku šansu izboriti Ligu prvaka u posljednjem kolu Bundeslige, ali će to biti izuzetno teško jer igra protiv Bayerna koji želi potvrditi novu titulu.

Bilo kako bilo, ukoliko Haris Duljević zaista završi u Eintrachtu, sljedeće sezone bi mogao igrati barem Ligu Evrope. Treba međutim istaći da je sve i dalje na bazi špekulacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti