Skaut Juventusa bio na Grbavici i imao je šta vidjeti
Foto: EPA

Priprema se podloga za januarski transfer

Skaut Juventusa bio na Grbavici i imao je šta vidjeti

Italijanski mediji donose vijest da je sinoćnjoj utakmici na Grbavici između Bosne i Hercegovine i Belgije (3:4) prisustvovao i skaut slavnog Juventusa, koji je u glavni grad naše države stigao sa zadatkom da posmatra reprezentativca Crvenih đavola Thomasa Meuniera.

S obzirom da je sjajni desni bek Belgijanaca postigao prvi, te asistirao za četvrti gol svoje reprezentacije i uz to bio jedan od najzapaženijih igrača na terenu, Juventusov skaut je definitivno imao šta vidjeti i u Torino se vraća sa pozitivnim iskustvima.

Meunier je jedan od fudbalera koje bi PSG mogao, ali i morao prodati u januarskom prelaznom roku s obzirom da francuskom velikanu opasno prijeti kazna zbog kršenja finansijskog fair-playa. Juventus traga za nasljednikom Lichtsteinera, a Meunier je jedna od dvije primarne opcije Stare dame uz Alvara Odriozolu.

S druge strane, Meunier nije toliko standardan u PSG-u i ovom klubu vjerovatno ne bi predstavljao veliki hendikep da ga proda za nekoliko mjeseci. Budući da je prošle godine iz Bruggea doveden za samo šest miliona eura i da bi sada mogao biti prodan za neuporedivo veći iznos, 25-godišnji Belgijanac Parižanima predstavlja idealnu opciju za prodaju, baš zbog ranije spomenutog finansijskog fair-playa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Thomas Meunier igra u životnoj formi posebno za reprezentaciju Belgije, i za jednog desnog beka je zaista fascinantan podatak da je direktno učestvovao u 9 od 12 posljednjih golova svoje selekcije postigavši četiri gola uz pet asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi