Skauti Benfice ponovo dolaze u Srbiju

Luis Ibanez na meti Portugalaca

Skauti Benfice ponovo dolaze u Srbiju

D. Vejo

Predstojeći vječiti derbi mogao bi biti preloman kada je u pitanju karijera lijevog beka Crvene zvezde, Luisa Ibaneza. Za njegove usluge zainteresovani su čelnici Orlova. Budnim okom pratiće pokrete ovog brzonogog Argetinca.

Kao i svaki put kada je u pitanju derbi, mnogo skauta je prisutno na stadionu, jer tu se oni najjači individualci ističu. Skauti Benfice, česti su gosti na stadionima u Srbiji, što govori i činjenica da su kroz njihovu školu prošla imena kao Lazar Marković, Ljubomir Fejsa, Filip Đuričić, sada su tamo i mladi Šaponjić i Jović. Ovaj put, pikiran je Luis Ibanez.

Svojim individualnim karakteristikama, svakako bi odgovarao Portugalcima. Oni bi na ljeto, ukoliko se sve stvari poklope, mogli dovesti Ibaneza u svoje redove.

„Lijevom beku Benfice ističe ugovor na ljeto tako da im je zaista potreban čovjek na toj poziciji. Imaju oni alternativu, mladu snagu, ali opet žele biti sigurni na toj poziciji. Oko mogućeg transfera, sve će biti poznato na ljeto“, rekao je za inostrane medije menadžer Argentinca, Darko Elegić.

Ideja da baš Ibanez bude solucija tima iz Lisabona nije došla preko noći. Sve je bilo na inicijativu njegovog sunardonika i prijatelja, Gaitana, koji je uz riječi hvale preporučio lijevog beka.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Tokom minulog prelaznog roka, tim iz Ljutice Bogdana odbio je ponudu austrijskog Salzburga od 1,2 miliona eura za defanzivca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi