"Agent 007" večeras na Bilinom polju, završava se transfer vrijedan desetine miliona eura!

BiH dočekuje Ukrajinu

"Agent 007" večeras na Bilinom polju, završava se transfer vrijedan desetine miliona eura!

A. Čaušević

Sasvim očekivano na tribinama Bilinog polja će se naći veliki broj skauta koji će pratiti razne fudbalere kako iz BiH tako i iz Ukrajine, a za jednog čovjeka večerašnji meč bi mogao biti presudan za transfer karijere.

Polufinale baraža za Evropsko prvenstvo je utakmica od velikog značaja, ali i idealna prilika za aktere susrete da na neki način sami sebi naprave besplatnu reklamu.

Obično svaka zvučna i važna utakmica privuče veliki broj skauta na tribine. Izuzetak neće biti ni duel BiH i Ukrajine na Bilinom polju.

Italijanski Tuttosport je u srijedu plasirao vijest da na Bilino polje stiže Juventusov "agent 007", odnosno taj termin je upotrebljen za skaute Juventusa koji će biti na tribinama zeničkog hrama fudbala.

BiH i Ukrajina imaju u svojim redovima niz mladih fudbalera koji su mamac za one najbogatije klubove. To su u reprezentaciji domaćina bez sumnje Amar Dedić i Ermedin Demirović koji je eksplodirao.

Oglasi

I ukrajinska selekcija raspolaže plejadom mladih fudbalera, a posebno se izdvajaju dva imena. To su ofanzivni vezni Georgiy Sudakov i napadač Danylo Sikan.

Pod lupom Juventusovih agenata će biti upravo 22-godišnji Sikan, a Italijani pišu da bi njegov transfer mogao koštati šest miliona miliona eura.

Sikan je visoko skoro 190 cm i u Juventusu na njega gledaju kao rezervnu opciju u slučaju da Dušan Vlahović bude prodat na ljeto.

Sve će zavisiti od večerašnjeg duela i da li će zapravo zadovoljiti Juventusove skaute, a cilj Staroj dami bi u tom slučaju bio završiti posao što je prije moguće.

Također će ljudi od povjerenja sportskog direktora Bianconera, Cristiana Giuntolija, s posebnom pažnjom pratiti i Sudakova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sudakov je daleko krupnija riba od Sikana i on Juventus ne bi koštao manje od 40 miliona eura što je zaista ogroman novac, posebno za jedan italijanski klub s obzirom na otežavajuću finansijsku sitauciju na Apeninima.

Podsjećanja radi, utakmica BiH - Ukrajina počinje u 20:45, a ostaje da se vidi da li će Rebrov dati priliku za igru Sikanu i Sudakovu koji su trenutno planovi Shaktara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi