Skibbe: Baždarevića poštujem, ali nije u pravu
Foto: EPA

Nijemac odgovorio bh. selektoru

Skibbe: Baždarevića poštujem, ali nije u pravu

Grčki selektor Michael Skibbe dao je intervju za Gazzettu pred nadolazeću kvalifikacijsku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine. 

Za obje reprezentacije ovo će biti iznimno važan susret u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo, a pred utakmicu Michael Skibbe nije propustio priliku da odgovori Baždareviću na tvrdnje kako grčki fudbaleri prave provokacije. 

"Koliko ja znam, moji igrači su fokusirani isključivo na teren. Vjerujem da će tako biti i u Zenici. U ovom slučaju mislim da Baždarević nije bio u pravu, a s druge strane poznajem ga kao vrlo korektnog kolegu i drago mi što ćemo se opet sastati", kazao je Skibbe. 

Skibbe je svjestan da najveći kvalitet naše reprezentacije leži u napadu. 

"BiH je možda u napadu kvalitetnija od nas, ali mi smo u odbrani bolji. Moram istaći da sam zadovoljan načinom na koji je tim radio i radujem se utakmici." 

Kako je rekao, tim neće mnogo mijenjati u odnosu na utakmicu sa Belgijom.

"Taktika će biti slična. U Belgiji smo prebrzo gubili loptu, što moramo popraviti protiv BiH, a ako želimo ostvariti pobjedu treba poboljšati i presing. Naš cilj je jasan, interesuju nas samo tri boda i nadamo se plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Da tim ima dobar mentalitet govori i to što će sa nama putovati i igrači koji su supendovani. Vidjet ćemo šta će se dogoditi u petak." 

Dotakao se Skibbe i "ratne" atmosfere u Zenici. 

"Ne, ne vjerujem u to. Imao sam priliku trenirati mnoge bh. igrače u Švicarskoj i Njemačkoj, govore puno, ali stadion je jedino mjesto za sport. Vidjet ćemo vrlo dobru borbu na terenu", riječi su grčkog selektora. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Utakmica BiH - Grčka igra se 9. juna u Zenici s početkom u 20:45 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi