Skibbe: Bilo bi puno bolje da smo izgubili 4:2
Foto: EPA

Grčki selektor razočaran

Skibbe: Bilo bi puno bolje da smo izgubili 4:2

Selektor Grčke Michael Skibbe bio je razočaran nakon poraza u Zagrebu od Hrvatske rezultatom 4:1 u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo.

Skibbe je nakon utakmice iskoristio priliku da čestita Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi, nakon čega je istakao žal zbog tako ubjedljivog poraza.

"Mogu samo žaliti što nismo uspjeli postići drugi pogodak. Nakon očajnog prvog poluvremena, u drugom smo igrali bolje, dolazili u prilike ali nismo imali sreće. Žao mi je što barem nismo izgubili sa 4:2, to bi izgledalo puno bolje", rekao je Skibbe, te nastavio:

"Previše smo griješili. Prvi i četvrti gol su plod naših grešaka. Naravno da je bilo i mojih grešaka, baš kao što su griješili i fudbaleri na terenu. Očekivao sam tešku utakmicu, ali sam se nadao boljem rezultatu. Šanse da prođemo su male, ali postoje. Nadam se da ćemo u drugoj utakmici biti bolji i ravnopravniji protivnik".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Grčka i Hrvatska će svoj revanš meč igrati u nedjelju u Pireju, a domaćoj selekciji će trebati čudo da se plasira na Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi