Press konferencija Grčke

Skibbe i Tziolis: BiH ima sjajan napad, ali vjerujemo u sebe

Edmir Škorić

Alexandros Tziolis jedan je od iskusnijih igrača u grčkoj reprezentaciji.

On će sutra biti u timu Grčke, a danas je pred novinarima govorio o utakmici koja je od velikog značaja za rasplet u grupi H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Ovo su dvije različite utakmice. Svjesni smo kako je teška sutrašnja utakmica, ali imamo iskustvo zbog 'vatrene' atmosfere, igramo često u takvim okolnostima. Ne bojimo se, vjerujemo u sebe i očekujemo najbolje", rekao je Tziolis, pa je dodao:

"Prijetnja nam je čitav tim BiH. Znamo da BiH ima velike igrače, ali vjerujemo u svoj tim. BiH je naročito  dobra u napadu, ali i mi imamo svoj kvalitet. Što se tiče utakmica, osim taktike, mi igrači smo svjesni da moramo ostaviti srce na terenu. Ovo je jako značajna utakmica u grupi, ali mi uvijek igramo srcem i to ćemo i sutra napraviti. Nadam se pozitivnom rezultatu".

"U Belgiji smo bili kao 11 vojnika, sutra se moramo isto tako pokazati. Moramo uvijek igrati dobru odbranu, ali moramo biti dobri i prema naprijed i trener nam pomaže da se usavršimo u tom segmentu", ističe 32-godišnji Tziolis.

"Kakva je klima u ekipi, govori i podatak da su ovdje došli igrači koji ne mogu sutra igrati. Atmosfera je sjajna i to je jako važno", zaključio je Tziolis.


Vidi video!

Govorio je i selektor grčke reprezentacije Michael Skibbe.

"Moramo biti oprezni 90 minuta i moramo igrati dobro od početka do kraja, to je jedini način da se suprostavimo BiH. Znam mnoge igrače koji igraju u Njemačkoj i u Evropi. Mnogi bh. igrači su tehnički dobri, a Torosidis i Manolas poznaju Džeku i Pjanića, znaju se međusobno dobro, kao i mnogi drugi igrači", kazao je Skibbe.

"Tzavellas nema pravo nastupa i imam tri opcije za tu poziciju. BiH ima s obje strane jake i brze igrače, pa ću sutra donijeti konačnu odluku o sastavu. BiH ima dosta kvalitetnih igrača, a mi smo jako dobri u odbrani. Drago mi je što se dosta igrača međusobno zna i bit ću sretan što ću vidjeti kvalitetnu utakmicu sutra. 

"Sve je počelo od igrača. Oni su odlučili da treba da daju sve od sebe kada dođu ovdje da igraju. Stvari oko taktike su također promijenjene i svaki igrač zna šta treba da uradi i u napadu i u odbrani. Naši igrači igraju u poznatim evropskim klubovima i imaju iskustvo. Igrači su shvatili da trebaju da daju sve od sebe za nacionalni tim. Protiv Belgije smo igrali nevjerovatno dobro, a Belgija igra kao i BiH - napadački. Nadam se da ćemo sutra biti bolji nego u Belgiji", tvrdi Skibbe.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Razmišljam još ko će početi. Trebamo staviti što više iskusnijih igrača jer je ova utakmica kao finale i za nas i za BiH. Svi trebaju da daju maksimum. Volio bih da osvojimo tri boda. Poslije današnjeg treninga odlučit ću o sastavu", na kraju je kazao Nijemac.

Vidi video!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi