Skočibušić: Trenirali smo i nakon zavšetka sezone, bez promjena smo u igračkom kadru
Trener Zeničana dao je slobodno igračima do 12. januara, kada će krenuti s pripremama za nastavak sezone u Kantonalnoj ligi ZDK

Trener NK Čelik o pripremama i nastavku sezone

Skočibušić: Trenirali smo i nakon zavšetka sezone, bez promjena smo u igračkom kadru

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prvi dio sezone u Kantonalnoj ligi ZDK okončali su na prvoj poziciji sa devet pobjede u devet odigranih utakmica. Zeničani su postigli 34, a primili samo jedan gol, te su zasluženo lider na tabeli i najveći kandidat za ulazak u viši rang takmičenja.

Posljednju utakmicu u prvenstvu crno-crveni su odigrali još 17 septembra na Kamberovića polju kada su u okviru posljednjeg kola prvog dijela sezone rezultatom 10:0 savladali gradskog rivala tim Sportinga. Iako je prvenstvo završeno prije dva mjeseca, Zeničani su nastavili s treninzima, a odigrali su i prijateljski meč protiv Mladosti na Bilinom polju.

Nešto više o trenažnom procesu, pauzi, te nastavku prvenstva za SportSport.ba kazao je više šef struke Pavle Skočibušić.

"Znate da je prvi dio sezone završen prije više od dva mjeseca, mi smo nastavili s radom, trenirali smo tri puta sedmično sve do 20. decembra, kada smo igračima dali slobodno. Oni će na pauzi biti do 12.januara, kada bi ponovo trebali da krenemo s treninzima, odnosno s pripremama za nastavak sezone. Još je neizvjesno kada će se nastaviti drugi dio sezone u ovom rangu, sigurno da će to biti nekad u martu, ali tačan datum još nije poznat. To je zaista velika pauza i igrači će faktički biti skoro pet mjeseci bez takmičarske utakmice"., ističe Skočibušić.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Još je rano govoriti o pojačanjima, te igračkom rosteru za nastavak sezone, ali i pripremnim utakmicama

"Niko još nije otišao, nije ni došao, imali smo razgovore s pojedinim igračima, ali svi traže neke uslove koje mi trenutno ne možemo ispuniti. Vidjet ćemo s kojom ekipom ćemo igrati na proljeće, želim da svi maksimalno treniraju i redovno dolaze na treninge kada krenemo s pripremama, a oni koji najviše zasluže ti će i igrati. Imamo dobru ekipu za ovaj rang takmičenja, ali svakako je treba nadograditi, jer ako uđemo u viši rang tu će trebati još više ozbiljnosti. Pokušat ćemo na pripremama odigrati nekoliko utakmica protiv jačih ekipa, odnosno iz viših rangova takmičenja", kazao je za SportSport.ba Pavle Skočibušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi