Skomina "pokrao" Ajax, a onda im učinio veliku uslugu

Kopljanici ostavili odličan dojam

Skomina "pokrao" Ajax, a onda im učinio veliku uslugu

U sklopu osmine finala Lige prvaka u Amsterdamu su se sinoć sastali Real Madrid i Ajax. Kraljevski klub na kraju je slavio s 2:1, premda se lako moglo dogoditi i drugačije.

Tokom utakmice Kopljanici su dominirali i postigli i prvi gol na utakmici, ali onda je glavni arbitar Damir Skomina krenuo po pomoć VAR-a i u konsultaciji s kolegama dosudio ofsajd Dušana Tadića koji je ometao golmana Courtoisa. Kada je u nastavku pritisak Ajaxa popustio, Real je proigrao i kaznio sve propuste holandskog sastava.

Po završetku meča nisu izostajale kritike na Skominin račun. U programu radija Marca Juan Andujar Oliver, inače bivši španski sudac, izjavio je kako je Ajaxu neopravdano poništen gol, a sugerisao je i kako je Skomina u nastavku pogurao tim iz Amsterdama tako što je 'zaboravio' dati drugi žuti karton Ziyechu.

"Ziyech je trebao dobiti drugi žuti karton, pretjerano je slavio gol. Skomina je pogriješio u toj situaciji", naglasio je Juan Andujar Oliver.

S druge strane, u Realu ističu kako je VAR bio pošten sinoć.

"Mislim da je poništeni gol u prvom poluvremenu bila korektna odluka. Pomislio sam da je ofsajd kada su nam dali gol. Želio sam da uhvatim loptu kada je njihov igrač šutirao, ali zbog Tadićevog kretanja nisam mogao da reagujem na pravi način. Srećom da je VAR bio angažovan. Teška situacija", ocijenio je Courtois.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uzvrat na Santiago Bernabeu se, podsjetimo, igra 5. marta.

Top Komentari

mer12
Cuj pretjerano slavio gol mali Zaniolo preskocio ogradu i skakao na publiku pa sudja nista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi