Skorza: Imat ćemo problema ako olako shvatimo Sarajevo

Trener Lecha insistira na ozbiljnosti

Skorza: Imat ćemo problema ako olako shvatimo Sarajevo

Fudbaleri Lech Poznana su danas odradili trening pred revanš susret 2. pretkola Lige prvaka, u kojem će na svom terenu dočekati Sarajevo. Neposredno nakon toga, upriličena je i press konferencija, na kojoj se novinarima obratio trener Lecha Maciej Skorza.

"Ako bude onih koji će u utakmicu ući sa stavom: 'Pobijedili smo 2:0 u Sarajevu, sada će biti lako', imat ćemo problema! Nema sumnje da ključ našeg uspjeha počiva na pravilnom pristupu utakmici. Protivnika ne smijemo olako shvatiti bez obzira što se nalazimo veoma blizu plasmana u naredni krug", rekao je Skorza, koji je dodao:

"Sarajevo je prošle sezone gubilo prve evopske utakmice kod kuće, da bi potom u gostima stizalo do pobjeda i plasmana dalje. Ipak, dobro smo se pripremili i vjerujem da ćemo im biti teži rival u odnosu na Haugesund i Atromitos".

Uprkos tome što ne voli prognozirati nešto što nije sigurno, Skorza je dao svoj komentar o potencijalnom protivniku u 3. pretkolu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Basel je ekipa koja bi u ovoj fazi takmičenja bila favorit protiv svakog tima, pa tako će biti i ako budu igrali s nama. Meč sa Baselom bi za nas bio nagrada", zaključio je Skorza.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.