Konferencija za medije

Skorza: Želimo protiv Sarajeva postići što više golova

Lech iz Poznana danas je u prostorijama Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" održao konferenciju za medije povodom sutrašnje utakmice 2. pretkola Lige prvaka protiv Sarajeva. 

Prisutnim novinarima su se obratili trener kluba iz Poznana Maciej Skorza i golman Jasmin Burić. 

"Ovo je mnogo važnija utakmica od ostalih koje smo igrali u posljednje vrijeme i sigurno da nas očekuje teška utakmica. Sarajevo ima dosta sjajnih igrača na koje moramo obratiti posebnu pažnju", izjavio je Skroza, a potom dodao:

"Naša mlada ekipa je mnogo zrelija, dosta smo naučili iz poraza u finalu poljskog Kupa. Ipak, momci su pokazali da se mogu nositi sa pritiskom i vrijedno su radili u proteklom periodu", ističe trener Skorza

Trener aktuelnog poljskog šampiona smatra da je Leon Benko najopasniji igrač iz redova FK Sarajevo. 

"Sarajevo je mnogo snažno u veznom redu. Sviđa mi se kako igra Cimirot, a u napadu je posebno opasan Benko. Cijeli tim Sarajeva je odlično tehnički pripremljen."

Skorza želi da njegovi izabranici postignu što više golova u sutrašnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Želimo postići što više golova, ali bit će teško. Početak je sezone i ekipe još uvijek nisu u takmičarskom ritmu. Vjerujem da će sutra biti golova na obje strane, no mislim da prva utakmica neće odlučiti ništa. Mi ćemo se truditi, nećemo srljati i igrat ćemo svoju igru."

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.