Škoti pozivaju na oprez, "krivac" je Fanimo

Sarajevo igra protiv Celtica

Škoti pozivaju na oprez, "krivac" je Fanimo

A. Čaušević

Jedna prepreka je ostala Sarajevu da dođe do historijskog uspjeha i plasmana u grupnu fazu Europa lige. U četvrtak će na Bilinom polju u meču play-offa bh. prvak dočekati Celtic. 

Benjamin Tatar je najbolji igrač Sarajeva u dosadašnjem dijelu sezone, opravdano je i dobio poziv u reprezentaciju BiH, međutim Škoti najviše strahuju od Matthiasa Fanima.

Škotski mediji su u posljednja 24 sata objavili niz članaka o engleskom fudbaleru nigerijskog porijekla koji je u duelu sa Budućnosti imao maksimalnu brzinu od 34.36 km/h.

Izdanje The Suna za Škotsku je Fanima opisala kao "mašinu za brzinu" te izvukla podatak od prije šet godina kada je krilni fudbaler slovio za najbržeg na svijetu.

Dok je bio član West Hama GPS sistem za praćenje je kod Fanima uspio registrovati maksimalnu brzinu od 9.8 metara po sekundi što je definitivno impresivan podatak.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Celtic u pripravnosti jer je 'najbrži igrač svijeta' ključ Sarajeva u obračunu za Europa ligu", navodi Daily Record.

Fanimo je nakon perioda adaptacije počeo da hvata formu. Na posljednja dva meča zabio je tri gola i izgleda zaista impresivno. Svojim golom protiv Budućnosti je Sarajevu donio prolaz u play-off i zaradu od 300.000 eura.

Top Komentari

user1582998148
Cemu strah kad ste ih nakantali prosle godine? Samo lagano, uz vas smo škoti
3 25
user1583752673
Samo naprijed DIVOVI!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi