Škoti prijete prekidom prvenstva jer je igrač Celtica žestoko prekršio pravila Covid-19 protokola

Išao na odmor i to pokušao sakriti od svih

Škoti prijete prekidom prvenstva jer je igrač Celtica žestoko prekršio pravila Covid-19 protokola

E. Čaušević
Teme:

Fudbaler Celtica, Boli Bolingoli, nalazi se pod istragom nakon informacija da je prekršio pravila Covid-19 protokola u Škotskoj.

Naime, sezona u Škotskoj počela je 1. avgusta nakon nekoliko mjeseci pauze. Škoti nisu nastavljali Premiership tokom pandemije, te je liga prekinuta kada se sve zahuktalo.

No, fudbal se početkom ovog mjeseca konačno vratio, ali to bi moglo biti kratkog daha. Naime, škotska Vlada objavila je danas da će liga možda biti prekinuta i to zbog igrača Celtica, Bolija Bolingolija.

Ovaj 25-godišnji fudbaler aktuelnog prvaka prekršio je rigorozna pravila protokola oko koronavirusa. Naime, Bolingoli je odlučio prošle sedmice da otputuje na kratak odmor u Španiju, a to nikome nije prijavio.

 The football star took secret trip to Spain without the club's knowledge

Igrač Celtica je krio da je bio u Španiji kako bi izbjegao obaveznu samoizolaciju po povratku u Škotsku. Da stvar bude gora samo nekoliko dana kasnije igrao je normalno protiv Kilmarnocka.

Međutim, škotski mediji su otkrili da je Bolingoli putovao van zemlje i da je to pokušao sakriti. To je itekako naljutilo škotsku Vladu koja je čak zaprijetila prekidanjem Premiershipa zbog bahatog ponašanja igrača Celtica.

Iako je testiranje pokazalo da je Bolingoli negativan jasno je da je svojim neodgovornim ponašanjem ugrozio mnogo osoba iz Celtica, ali i iz Kilmarnocka.U Celticu su razočarani potezom svog igrača i najavili su žestoku kaznu za njega.

Top Komentari

Penderinos
Nema sad prekidanja ! Ko sto je LASK ostao bez titule u austriji zbog korone, ko sto je Wigan ispao iz druge lige zbog korone, ko sto se Rostov obruko protiv socijalne porazom od 10:1, ko sto je korona koštala Dynamo Dresden drugoligaskog statusa, red je i da ovaj cifutski klub ispašta ! Kad su mogli glazgov rendzers poslati u 4 ligu, mogu ovima oduzeti 15-tak bodova i složiti im novčanu kaznu. Stop lopovluku !
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije