Groznica zvana EURO je krenula - Škoti spremaju ludilo na stadionu

Večeras otvaranje, Škotska igra protiv Njemačke

Groznica zvana EURO je krenula - Škoti spremaju ludilo na stadionu

Esmer Oštraković, foto: E. Haračić

Večeras od 21 sat počinje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a prvu utakmicu igraju upravo domaćin takmičenja, te Škotska.

Naravno, ako možemo reći da na ovakvim utakmicama postoje favoriti, onda bi to večeras bila reprezentacija Njemačke, ali u prvim utakmicama u svim sportovima je uvijek sve bilo moguće.

Škotska iza sebe ima fenomenalne kvalifikacije, a očekivanja ove reprezentacije i njenih navijača su prolaz u narednu fazu takmičenja što bi samo po sebi bilo veliki uspjeh.

Tribine će biti ispunjene velikim brojem navijača iz Škotske.

Konstantno danas društvenim mrežama kruže snimci navijača Škotske koji se ludo zabavljaju u Njemačkoj, a navodno je čak 4% države došlo na Evropsko prvenstvo. Taj broj iznosi oko 200 hiljada ljudi, što je naravno, ukoliko je istina, zaista fascinantno.

A i večeras Škoti spremaju pravo ludilo i već su "okupirali" stadion, te će napraviti i pravu ludnicu na samoj utakmici i neće Njemačkoj biit baš tako lako.

Oglasi

Navijači Škotske su praktično već i satima prije utakmice počeli sa gromoglasnim navijanjem.

Imat će reprezentacija Škotske veliku, slobodno možemo reći ogromnu podršku sa tribina, a sa takvim "vjetrom u leđa" večeras je sve moguće.

Kako god utakmica završila, navijači Škotske su već prvog dana Evropskog prvenstva pokazali da će barem oni biti pravi "hit" ove godine.

Naravno ni ovaj događaj, kao ni mnogi drugi godinama unazad nije mogao proći bez nas, te je naš reporter večeras na otvaranju Evropskog prvenstva, dok drugi dio naše ekipe prati reprezentaciju Hrvatske u Berlinu.

Kako saznajemo sa mjesta događaja, biti će ludo večeras na utakmici između Njemačke i Škotske i iskreno svi sa velikim nestrpljenjem čekamo početak ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Oglasi

Tribine se pune i ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva je jako blizu, a naravno i SportSport je tu da je isprati.

I legendarni Sir Alex Ferguson večeras u Minhenu bodri Škotsku

U Minhen je stigao legendarni Sir Alex Ferguson da bodri Škotsku, a navijači su odmah iskoristili priliku za fotografisanje.

Inače na ulicama Minhena nije bilo ni najmanjeg nereda, iako je kao što smo rekli stiglo oko 200.000 škotskih navijača.

Navijači ove države sa sjever Evrope još jednom su pokazali šta znači fanatizam, ali i patriotizam.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Opasno ce biti za njemce, vec su dosta problema ima li protiv grka, u prvih 45minuta su geki lagano mogli voditi 3:0 a skoti su jos opasniji! Bit ce zanimljivo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi