Škotski novinar savjetuje Gerrarda: Obrati pažnju na Hodžića

Preporučio ga Rangersima

Škotski novinar savjetuje Gerrarda: Obrati pažnju na Hodžića

Bh. napadač Armin Hodžić se već nekoliko prelaznih rokova dovodi u vezu sa odlaskom iz zagrebačkog Dinama, ali je još uvijek na istoj adresi.

Nije tajna da se za 23-godišnjeg Hodžića interesuje nekoliko klubova iz liga petice, ali Dinamo je do sada odbio svaku ponudu, dok o eventualnom slanju na posudbu nije ni bilo ozbiljnog govora.

Premda su brojni bh. mediji danas objavili vijest da su interes za Hodžića pokazali slavni Glasgow Rangersi, zapravo je riječ o kolumni škotskog novinara Ollyja Dawesa koji je savjetovao klub sa Ibroxa da obrati pažnju na našeg napadača.

"Na utakmicama protiv makedonskog Shkupija se vidjelo da Rangersi imaju problema sa realizacijom. Ovog ljeta su Rangerse pojačali ofanzivci Jamie Murphy i Sadiq Umar, ali jasno je da klubu i dalje nedostaje pravi, ubojiti napadač. Takav bi mogao biti Armin Hodžić, koji je na 108 utakmica za Dinamo postigao 49 golova. Već se pokazao kao dokazan napadač na kojeg bi Gerrard možda trebao obratiti pažnju", navodi se u tekstu pomenutog novinara.

Armin Hodžić je kao veoma mlad igrač bio u Liverpoolu gdje je čak i igrao sa Stevenom Gerrardom na treninzima, pa Dawes smatra da bi se njihovi kontakti sada trebali obnoviti.

Nakon završetka Svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju s velikim brojem Mamićevih fudbalera koji su ponikli u Dinamu, pod lupom su i aktuelni članovi kluba sa Maksimira pa ostaje da se vidi hoće li baš Hodžić biti jedan od onih koji će promijeniti klub ovog ljeta.

Top Komentari

bihboj
Promjenit će mjesto na klupi,nažalost a dobar je igrač.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti