Skrenuo veliku pažnju: Austrijanci znaju gdje će Prevljak igrati naredne sezone

Želi ga Rapid, ali i nekoliko timova iz Njemačke

Skrenuo veliku pažnju: Austrijanci znaju gdje će Prevljak igrati naredne sezone

Iako ga mediji u Austriji povezuju sa Rapidom, ali i nekoliko njemačkih klubova, budućnost mladog bh. napadača Smaila Prevljaka je u Mocartovom gradu.

Prevljak, koji je za naš nacionalni tim debitovao nedavno protiv Bugarske, trenutno je treći strijelac austrijskog šampionata sa 13 pogodaka, a dobri nastupi u dresu Mattersburga u kojem boravi na posudbi rezulzirali su interesom brojnih klubova.

Prvi javio bečki Rapid, pa i nekolicina njemačkih klubova, međutim austrijski mediji pišu da je stav čelnika Red Bulla jasan - Prevljak se na kraju posudbe vraća u Salzburg. U ovom klubu su svjesni kakvog dragulja imaju i žele u narednoj sezoni maksimalno iskoristiti njegov potencijal.

Ovaj rođeni Konjičanin je pod okriljem Red Bulla još od 2013. godine. Najprije je iz Igmana otišao u juniore Leipziga, potom u filijalu Liefering, pa u Salzburg.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Bilo kako bilo, Prevljak je svojim igrama pokazao da zaslužuje biti dio ozbiljnog evropskog kluba, a hoće li to biti Salzburg ili neko drugi pokazat će vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi