U Salzburgu ne žele da čuju za prodaju Prevljaka u Rapid

Bh. napadač na radaru bečkog kluba

U Salzburgu ne žele da čuju za prodaju Prevljaka u Rapid

Iako je Rapid iz Beča pokazao interesovanje za usluge Smaila Prevljaka, mediji u Austriji su uvjereni da od ovog transfera neće bit ništa.

Novopečeni reprezentativac BiH ove sezone naprosto briljira u dresu Mattersburga, sa 13 pogodaka je trenutno treći strijelac tamošnje lige, a dobri nastupi rezultirali su interesovanjem brojnih klubova.

Jedan od njih je i Rapid, koji ga vidi kao idealnu zamjenu za Joelintona, međutim šanse da mladi bh. napadač preseli u Beč su minimalne. Austrijski mediji tvrde da u Red Bull Salzburgu ne žele da čuju o prodaji u Rapid, te da je cilj čelnicima tamošnjeg šampiona u narednoj sezoni maksimalno iskoristiti Prevljakov potencijal.

Prevljak inače ima ugovor sa Salzburgom do 2019. godine, a nakon što mu istekne posudba u Mattersburgu, izvjesno je da će se vratiti u Mocartov grad i pokušati nametnuti treneru Marcu Roseu.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Podsjetimo, Prevljak je u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske debitovao za fudbalsku A reprezentaciju BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi