Škrtica je razlog što Pochettino još uvijek ima posao
(Foto: EPA)

Levy mu zbog novca ne želi uručiti otkaz

Škrtica je razlog što Pochettino još uvijek ima posao

M. Šljivak

Ekipa Tottenhama igra jako loše ove sezone.

Tim kojeg sa klupe predvodi Mauricio Pochettino apsolutno je neprepoznatljiv ove sezone, a potpuni krah Spursi su doživjeli u duelu Lige prvaka protiv Bayerna, gdje su na svom terenu poraženi sa 7:2.

Iako su mnogi očekivali da će nakon očajnog meča argentinski stručnjak dobi otkaz, to se neće desiti, a razlog je sasvim jednostavan.

Tottenham bi u slučaju da mu uruči otkaz, Pochettinu morao isplatiti čak 32 miliona funti. Prvi čovjek kluba Daniel Levy poznat je kao najveća škrtica među čelnim ljudima evropskih klubova i on nema namjeru da se odrekne toliko novca.

Zato će Pochettino barem još neko vrijeme zadržati posao. Levy čvrsto stoji iza njega, ali razlog sasvim sigurno nije činjenica da mu je drag, već striktno novac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Tottenham je prošle sezone stigao do finala Lige prvaka. Igrali su zaista sjajno, ali kao da se tokom ljeta sve potpuno promijenilo.

Ekipa iz Londona nije ni sjena one iz prošle sezone, a vidjet ćemo kako će se sve na kraju završiti po klub i argentinskog trenera.

Top Komentari

epa
ovaj pocetino kada dobije otkaz zidane ce u realu i on ce odmah preci u real
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi