Skupština 22. decembra, Osim počasni predsjednik FSBiH

Održana sjednica IO NS/FS BiH

Skupština 22. decembra, Osim počasni predsjednik FSBiH

Pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića, danas je u Sarajevu održana 48. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH. 

Pored članova IO sjednici su prisustvovali Ivan Osim i Sead Kajtaz, predsjednik, odnosno član Odbora za posredovanje i savjetovanje. Na početku sjednice  predsjednik Begić je čestitao Irfanu Duriću izbor na mjesto predsjednika NS Federacije BiH.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni:

1. Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 47. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 30. 09. 2016. godine, Aktivnosti reprezentativnih selekcija:

a) Izvještaj selektora Mehmeda Baždarevića sa kvalifikacionih utakmica „A“ reprezentacije Belgija – BiH i BiH – Kipar, te informacija o pripremama za utakmicu Grčka-BiH;

b) Informacijama o aktivnostima  ostalih reprezentativnih selekcija uz napomenu da će „U21“ selekcija odigrati prijateljski susret sa odgovarajućom reprezentacojm Crne Gore 10. 11. 2016. u Mostaru, na stadionu Vrapčići;

3. Izvještaji komiteta o takmičenjima u nadležnosti NS/FS BiH uz konstataciju da se takmičenje odvija u skladu sa propisima NS/FS BIH.

4. Finansijska pitanja:

a) Informacija o finansijskoj situaciji u NS/FS BiH,

b) Prijedlog odluke o objavi oglasa za izbor revizorske kuće koja će vršiti reviziju poslovanja NS/FS BiH u 2016.godini.

5. Informacije predsjednika entitetskih saveza Mileta Kovačevića i Irfana Durića o izbornim skupštinama u FSRS, odnosno NS F BiH, uz zaključak da će primjedbe na izborne procedure biti razmotrene u narednom periodu.

6. Prijedlog dnevog reda Izborne Skupštine NS/FS BiH, uz sljedeće zaključke:

a) Izborna Skupština će biti održna 22.12. 2016. u hotelu „Terme“ na Ilidži sa početkom u 11 sati.

b) Predlaže se Skupštini  izbor Ivana Osima za počasnog predsjednika NS/FS BiH,

c) Predlaže se Skupštini produženje mandata Odbora za posredvanje i savjetovanje na još četiri godine;

7. Informacija sa prijedlogom izmjena Pravilnika o licenciranju klubova za UEFA tamičenja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi