Skupština FSRS: Delegati izglasali smjenu Mileta Kovačevića

Održana vanredna sjednica

Skupština FSRS: Delegati izglasali smjenu Mileta Kovačevića

E. Škorić

Danas je u Banjaluci održana vanredna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Republike Srpske.

Zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine FS RS proistekao je iz velikog broja problema koji prate rad, rukovođenje i organizaciju FS RS, kao i kulminaciju problema u takmičenjima koji prijete da u potpunosti uruše FS RS.

Na sjednici su se pojavila 44 od 55 delegata, a na istoj su u svojstvu gostiju bili i članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH iz Nogometnog saveza RS Dragan Kulina, Ranko Vučković, Milorad Sofrenic i Zlatko Spasojević, svi izuzev smijenjenog Mileta Kovačevića.

Delegati su izglasali smjenu dosadašnjeg predsjednika FSRS Mileta Kovačevića. Svih 44 su bili za odlazak sada već bivšeg prvog čovjeka Nogometnog saveza u manjem bh. entitetu.

Do naredne Skupštine, koja bi trebala biti održana u januaru, po Statutu će njegovo njesto preuzeti prvi potpredsjednik FSRS Dušan Marković.

Održavanjem Skupštine ispoštovani su svi uslovi nadležnih inspekcijskih organa Republike Srpske tako da faktički već sutra FSRS nastavlja sa radom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Top Komentari

pitar1946
Serem im se na treću i četvrtu zastavu
11 1
Ja ne znam zasto u opste sportsport posvecuje paznju entitetskim sportskim savezima.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi