Strava i užas u Bundesligi: Snimatelj završio u bolnici nakon bakljade navijača Kölna!

Kamerman Sky Sportsa

Strava i užas u Bundesligi: Snimatelj završio u bolnici nakon bakljade navijača Kölna!

E. Ganibegović

Na utakmici Borussije i Kölna sinoć viđene su i nemile scene zbog ponašanja gostujućih navijača koje je za posljedicu imalo povredu jednog od prisutnih novinara.

U okviru 25. kola njemačke Bundeslige Borussia Dortmund je sinoć na Signal Iduna Parku razbila Köln rezultat 6:1 i preuzela prvu poziciju na tabeli, barem na 24 sata.

Za Köln je ovo jedan od najtežih poraza u 21. vijeku. Godine 2003. su od Bayerna izgubili 8:0 što im je i najteži poraz u historiji, 6:0 gubili su od Werdera i Wolfsburga, a katastrofu kao večeras preživjeli su još protiv Werdera i upravo Borussije Dortmund, ali na domaćem terenu 2012. godine.

Osim gostiju, po ružnom će ovaj meč pamtiti i kamerman Sky Sportsa koji je pretrpio povredu u toku bakljade navijača poraženog tima.

Kako prenosi njemački Bild, posljedice bakljade navijača gostujućeg tima bile su povreda oka pomenutog kamermana. 

U navijačkom bloku gdje su bili smješteni navijači Kölna rasplamsala se bakljada, te je povrijeđeni kamerman hitno prevezen u bolnicu.

Oglasi

Licencirani direktor utakmica Kölna Thomas Kessler je kazao: "Primio sam informaciju na svoj mobilni telefon ubrzo nakon utakmice. Ni u kom slučaju se ne smije desiti da neko bude povrijeđen kada radi svoj posao. Onda morate o tome vrlo jasno govoriti."

Ovo je bio već drugi sličan incident u samo sedam dana. Na Revierderbyju su navijači Borussije Dortmund pogodili fotografa u leđa bengalskom vatrom.

Srećom, jakna je spriječila opekotine i povrede, a pogođeni fotograf je podnio žalbu i čeka se konačna presuda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Fotograf agencije, koji je želio ostati anoniman iz razloga samozaštite, rekao je za BILD: "Bio je to ciljani napad. Inače nije bilo nikoga nadaleko. Ne želim ni da razmišljam šta bi se desilo da je baklja pogodila negdje drugo, a ne u leđa."

Malo je izgorio marker DFL-a, a preko njega i privatna jakna. Jakna je, srećom, bila dovoljno debela da zaštiti kožu fotografa od opekotina. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije