Iako će mu uskoro 37. godina: O'Shea nema namjeru stati

Želi još igrati

Iako će mu uskoro 37. godina: O'Shea nema namjeru stati

Defanzivni fudbaler iz Republike Irske John O'Shea, koji je fudbalskoj javnosti najviše poznat po vremenu kada je igrao za Manchester United, nema namjeru da se penzioniše uskoro.

O'Shea je 1981. godište i za mjesec dana će napuniti 37. godina, ali to ga ne sprječava da još uvijek naporno trenira i igra svaku utakmicu. On poručuje da je njegovo tijelo još uvijek u dobrom stanju i da je to glavni razlog što još igra.

"Kada se oprostite od igranja, onda je to trajno i nema više povratka nazad. Kada god razgovaram sa nekim saigračima koji su se oprostili, oni mi kažu da igram dok god mogu", rekao je O'Shea za zvaničnu stranicu Sunderlanda i nastavio:

"Kada se probudim ujutru, vidim da se moje tijelo još uvijek osjeća dobro - vjerujte mi, da nije tako, ja bih bio prvi koji bi to priznao i završio bih karijeru. Postoji mnogo stvari kojima se mogu radovati kada budem završio karijeru, počevši od trenerskog posla do medija. Također, imat ću više vremena da provodim sa svojom porodicom, ali moja supruga je trenutno sretna što sam odlučio da igram još jednu godinu", rekao je Irac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, O'Shea je trenutno član Sunderlanda s kojim igra u Championshipu i čini se da će naredne godine igrati League One jer je njegov tim posljednji na tabeli sa pet bodova manje od sigurne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi