Čapljini pripao derbi donjeg doma, Igman u finišu šokirao Budućnost

Bilo je dosta uzbuđenja

Čapljini pripao derbi donjeg doma, Igman u finišu šokirao Budućnost

S. Grebović

Danas je odigrano šest susreta 14. kola Prve lige Federacije, između kojih su i oni dueli u Živinicama i Banovićima.

U derbiju donjeg doma pretposljednji Slaven je u Živinicama ugostio posljednju Čapljinu koja se kući u Hercegovinu vratila sa tri boda. 

Ni jedan ni drugi tim se u zadnje vrijeme ne mogu pohvaliti dobrim rezultatima, pa je njihov međusobni dvoboj bio dobra prilika i za jedne i druge da prekinu crnu seriju. U 60. minuti dosuđen je kazeni udarac za goste.

Odgovornost je preuzeo Kenan Hreljić i golmana Brežičanina poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za, ispostavit će se kasnije, tek drugu pobjedu svog tima u sezoni i za bijeg sa začelja.

Slaven-Čapljina 0:1

Budućnost je na svom terenu nakon teškog poraza u Hadžićima u prošlom kolu, ugostila konjički Igman sa kojim je na kraju podijelila bodove. 

Počelo je dosta mirno da bi u posljednim trenucima prvog dijela na scenu je stupio Mustafić koji je lijepo pogodio i matirao golmana Jamakovića. I kada se mislilo da će Banovićani upisati tri boda neoprezan start u svom kaznenom prostoru napravio je Berbić zbog čega je dobio i direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Odgovornost preuzima Džafić i golom u sudijskon nadoknadi donosi bod svom timu i ujedno šokira domaćina.

Budućnost-Igman 1:1

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi