Slaven i Jahić neće nastaviti saradnju?

Živiničani u novu sezonu sa novim trenerom

Slaven i Jahić neće nastaviti saradnju?

S. Mlaćo

NK Slaven je u posljednji čas uspio izboriti opstanak u Prvoj ligi FBiH, a prema svemu sudeći na klupi ovog tima u novoj sezoni nećemo gledati Adnana Jahića.

Jahić je trenutno bez angažmana, a kako nezvanično saznajemo čelnici Slavena uveliko tragaju za njegovom zamjenom i od nastavka saradnje dvije strane neće biti ništa. Problem za ovog mladog stručnjaka svakako predstavlja i to što ne posjeduje PRO licencu, te bi u slučaju ostanka na klupi Slavena ili preuzimanje neke drugi momčadi u ovom rangu takmičenja morao biti 'pokriven' kolegom sa najprestižnijim trenerskim zvanjem. 

"Igrali smo najpoštenije i imali smo dobar rad čitave sezone i mislim da smo po kvalitetu igre zaslužili i prije zadnjeg kola osigurat opstanak. U klubu je čitave godine vladala prava atmosfera, hijerarhija u klubu, gdje je svako svoj posao radio", kazao je Jahić nakon kraja sezone, pa je dodao:

"Ja sam imao u ekipi prave ratnike i momke koji slušaju. Svima bih se zahvalio na korektnosti, predsjedniku Husniji Majdančiću i čitavom upravnom odboru koji je bio uz nas kad je bilo najteže. Na kraju igrači su ti koji su najzaslužniji za ostanak u ligi".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pred čelnicima Slavena je mnogo posla ukoliko i naredne sezone ne žele voditi grčevitu borbu za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi