Slaven jači za Enisa Mašića u finišu sezone

Vraća se nakon teške povrede

Slaven jači za Enisa Mašića u finišu sezone

M. Šljivak

Vezni igrač Slavena iz Živinica Enis Mašić (23) vraća se na teren nakon teške povrede koljena.

Ovaj 23-godišnji fudbaler povrijedio je koljeno već na samom početku sezone nakon jednog nezgodnog doskoka u duelu protiv visočke Bosne i bio je prinuđen da ode na operaciju.

Nakon više od šest mjeseci pauze ovaj veznjak se vraća na teren u ključnom dijelu sezone za tim iz Živinica. Već uveliko trenira sa ostatkom ekipe i spreman je za potpuni povratak.

Iako neće biti u konkureniciji za meč 26. kola protiv Igmana iz Konjica, očekuje se da će Mašić biti spreman za neke od narednih duela koje ekipa iz Živinica igra.

Za Slaven je finiš sezone izuzetno bitan. Velika je borba za opstanak i sigurno da je ovom timu svaki kvalitetan fudbaler veoma bitan u borbi za očuvanje statusa prvoligaša.

Slaven je trenutno 14. tim Prve lige Federacije BiH sa 29 osvojenih bodova, a izuzev Igmana ovaj tim ima duele još protiv Goražda, Olimpika, Zvijezde i Metalleghea.

Jahić vjeruje u opstanak: Sudbina je u našim rukama!

Trener Slavena Adnan Jahić uvjeren je da će njegov tim ostati u ligi.

Pred dolazak Igmana on je za SportSport.ba istakao.

"Tri utakmice igramo kod kuće, a dvije na strani. S tim da je jedna od tih domaćih utakmica drugoplasirani Olimpik. Svaka utakmica je grčevita borba za nas, tako je i za Igman, ali mi idemo na tri boda. Nema tu više kalkulacija, moramo napasti od prve minute bez obzira ko je rival. Što se tiče računice, kući moramo dobiti sve tri utakmice, a sa strane donijeti bar jedan bod. Sudbina je u našim rukama", jasan je Jahić.

Susret između Slavena i Igmana igra se sutra od 17 sati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Top Komentari

Selmir
Ovo je cudna liga sa glom borbom za titulu i opstnk sve godine ista prica ja tebi ti mene kvlitet sve slabiji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi