Snovi Vladana Kovačevića srušeni su u 121. minuti

Ništa od grupne faze

Snovi Vladana Kovačevića srušeni su u 121. minuti

E. Škorić

Bivši golman Sarajeva dva je puta savladan u Pragu, a Slavia je s 2:0 pobjedom izbacila Rakow u play-offu Konferencijske lige.

U prvoj utakmici Rakow je slavio s 2:1 kao domaćin i bio je blizu historijskog rezultata i plasmana u grupe Konferencijske lige, ali je poljski tim ostao 'kratak'.

Slavija je povela u 62. minuti golom Usora i na taj je način poništena prednost rivala iz prvog duela.

Nakon što je ostalo 1:0 do kraja meča, uslijedili su produžeci. Gosti su se već spremali za penale, a onda ni iz čega Slavija stiže do drugog gola i na kraju odlazi u grupnu fazu.

Olayinka je ubacio, a Schranz glavom loptu smjestio iza leđa Vladana Kovačevića, koji nije mogao ništa.

Prema pisanju poljskih medija, Kovačević se žalio na povredu mišića pred finiš produžetaka, zbog čega su se gosti pribojavali kako će odraditi penale, ali na njihovu nesreću, do njih nije ni došlo.

Rakow se oprašta od Evrope, a vidjet ćemo hoće li nakon ovoga prodati Kovačevića, za kojeg se od ranije zanima Benfica koja je spremna da ga plati nekoliko miliona eura, što bi napunilo i kasu njegovog bivšeg kluba Sarajeva.

Kovačević je u sezoni iza nas branio na 34 meča za Rakow te osvojio dva trofeja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Epizodu u reprezentaciji BiH prema svemu sudeći je završio jer se nije odazvao na posljednji poziv selektora Ivayla Peteva.

Promo

Top Komentari

SarajFK
On je svoje snove ostvario - Branio je za nas najveci klub i osvojio sa njim duplu krunu.
5 9
user1627322078
Proklet je onaj koji nam je drzavu izdao!
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi