"Ove izjave koje mi se stavljaju u usta su lažne"

Vladan Kovačević za portugalsku Abolu

"Ove izjave koje mi se stavljaju u usta su lažne"

E. Škorić

Bivši golman Sarajeva Vladan Kovačević govorio je za portugalske novine.

Kovačević je 24-godišnji golman poljskog Rakowa kojeg se smatra velikom željom lisabonske Benfice i prema pisanju inostranih medija, postoje pregovori između Portugalaca i Poljaka.

Prošle sedmice je u razgovoru za poljski portal Interia.pl rekao da postoji interes Benfice, ali i i drugih klubova.

"Ne mogu previše reći... Ali ponuda ima. Vidjet ćemo šta će se dogoditi... Bilo bi čudno da o tome uopšte ne razmišljam, ali trenutno sam fokusiran samo na Rakow", kazao je Kovačević.

"Ko zna, imam nekoliko prijedloga, Benfica nije jedina, ali odluka je na Rakowu s kojim imam ugovor do juna 2026. godine. Bilo mi je važno i drago mi je da sam uspio, ali zna se da bi transfer bio velika stvar, iako ja zaista sada ne mislim o tome i moj fokus je na Rakow", priznaje.

Međutim, sada je Kovačević u razgovoru za portugalski list ABola demantovao da je dao takve komentare.

Oglasi

“Ove izjave koje mi stavljaju u usta su lažne. Nikad nisam rekao da znam da me Benfica želi, a nisam rekao ni da imam prijedloge drugih klubova između kojih mogu birati. Benfica je jedan od najvećih klubova na svijetu i naravno da dođe po mene, bio bih oduševljen i naravno da bih razmislio o preseljenju u Lisabon i transfer u Benficu", rekao je Kovačević, dodavši:

"Ali zasad nisam upoznat s bilo kakvim kontaktom između Benfice i Rakowa. A iz Benfice me niko nije kontaktirao. Ako uspiju, bit ću jako ponosan i dat ću sve od sebe da to ostvarim. Srećom, s obzirom na dosadašnji tok moje karijere, zanima me nekoliko klubova, ali još nisam odlučio o svojoj budućnosti. Fokusiran sam na Rakow", kazao je.

U slučaju da Rakow proda Kovačevića za sedam miliona eura, cifra koja se pojavila u medijima posljednjih dana, Bordo timu bi pripalo preko milion eura, što je nestvarna cifra za bh. uslove. Prema tvrdnjama iz menadžerske kuće, Sarajevo ima 15 posto od narednog transfera Kovačevića kojeg je Rakowu ranije prodao za 300.000 eura.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Kovačević je dvostruki prvak BiH i osvajač Kupa BiH sa Sarajevom, a sa Rakowom je osvajao Kup Poljske i bio viceprvak prošle sezone. Ima i dva trofeja Superkupa Poljske. U Sarajevo je došao kao junior 2016. godine.

Nedavno je bio na spisku bh. selektora Ivajla Peteva, ali je krajem maja ove godine otpao jer, prema riječima iz našeg tabora, nije odgovarao na pozive, te je teško očekivati da će u skorije vrijeme biti na golu Zmajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IceTrae
Prirodni srbin bre
4 12
zgembo.popuslic
Ne vidim razliku izmedju Vranjesa (kojem ne objavljujete ime) i ovoga malog. Prvi je tetovazom javno priznao da je chetnik a ovaj drugi je isto samo sto to krije
10 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi