"Slavili smo svega sat, a onda se vratimo i vidimo prazne ulice, čuju se samo hitna i crkvena zvona"

Nogometaš Atalante se prisjetio

"Slavili smo svega sat, a onda se vratimo i vidimo prazne ulice, čuju se samo hitna i crkvena zvona"

Edmir Škorić

Nogometaš Atalante Marten de Roon prisjetio se večeri kada je njegov tim ostvario historijski plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Atalanta je na Mestalli slavila s 4:3 i na kraju ovjerila plasman među osam najboljih u Evropi, ali slavlje igrača nije predugo trajalo. Povratak u Bergamo bio je povratak u trenutno hororsko stanje.

"Sada smo u karantini, ali nikada prije nisam imao situaciju kao što je bila nakon utakmice protiv Valencije. Bili smo sretni samo nekih sat vremena nakon te pobjede, ali onda smo se vratili u Bergamo. Ulice su bile potpuno prazne i sve što se moglo čuti je zvuk ambulantnih kola i crkvena zvona koja su označavala smrt drugih ljudi", kazao je De Roon.

"Bolji dani dolaze, Italija je jaka, ali želim svima da poželim snagu u ovih narednih nekoliko sedmica", zaključio je član Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bergamo se nalazi na sjeveru Italije koji je posebno pogođen koronavirusom i već danima se situacija ne poboljšava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi