Realizovan prvi transfer iz Premijer lige u Saudijsku Arabiju ovog ljeta!

Sve je zvanično

Realizovan prvi transfer iz Premijer lige u Saudijsku Arabiju ovog ljeta! · Zvanično

Admin Čaušević

Saudijska Arabija posljednjih sedmica je dovela neke od najvećih svjetskih zvijezda, a neki i od bh. trenera su uspjeli pronaći angažaman u novoj "obećanoj zemlji" za sve fudbalske radnike. 

Realizovan je prvi transfer iz Premijer lige BiH u Saudijske Arabije pošto je u tu zemlju otišao jedan od najboljih golmana bh. prvenstva, Slaviša Bogdanović.

Bogdanović je na kraju minule sezone napustio Velež kao slobodan igrač i nije mu trebalo dugo da pronađe novi angažman.

Iskusni golman koji je stekao epitet junaka kod navijača Rođenih je potpisao ugovor sa klubom Al Qaisumah, a zvanično je predstavljen u utorak navečer.

Ovaj 29-godišnjak je do sada branio u Srbiji i BiH te će angažman u Saudijsku Arabiju predstavljati jedno potpuno novo iskustvo.

Oglasi

Navijači Rođenih će ga zauvijek pamtiti po nastupima u finalu Kupa BiH 2022. godine kada je osvojen Kup BiH, kao i odličnom izdanju prilikom historijskog izbacivanja grčkog AEK-a.

Bogdanoviću će svakako biti olakšavajuća okolnost što će ga trenirati Igor Remetić, bh. stručnjak koji je imenovan za novog trenera saudijskog drugoligaša.

"Razgovori sa Al Qaishumom traju od decembra prošle godine, kada je potpisan i ugovor, ali zbog nekih infrastrukturalnih problema u Omladinskoj školi bio sam prisiljen čekati na realizaciju do sada."

"Poslije iskustva rada u Africi, radujem se izazovu rada na Istoku i to u zemlji koja toliko ulaže u fudbal i dokazivanju u ligi u koju dolaze mnoge velike fudbalske zvijezde", rekao je Remetić za SportSport.ba.

Podsjećanja radi, prije Igora Remetića još dvojica bh. trenera su pronašli posao u Saudijskoj Arabiji. U pitanju su Rusmir Cviko (Al Orobah) i Mladen Žižović (Al Kholood).

Top Komentari

komentator1
Kako jerealizovan transfer iz pl ako je igrac bio slobodan, glupane???
3 1
Mostarac94
Sretno Slaviša, dokazi se tamoo, vole te Rođeni !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti