Skromni Bogdanović: Hvala, ali ne vidim sebe kao junaka, neke penale sam branio na svoju ruku

Jedan od junaka Mostaraca

Skromni Bogdanović: Hvala, ali ne vidim sebe kao junaka, neke penale sam branio na svoju ruku

E. Škorić

Slavišu Bogdanovića je Feđa Dudić uveo krajem utakmice, a on se kasnije ispostavio kao čovjek odluke.

Sjajni golman je pomogao Rođenima da osvoje prvi trofej nakon 36 godina, no skromni čuvar mreže smatra da nije jedini junak nego da je to zasluga cijele ekipe.

"Ne vidim sebe kao junaka, svi smo junaci. I stručni štab, igrači, navijači koji su nam konstantno podrška. Ja sam napravio grešku u derbiju, a dobio sam podršku ljudi. Hvala im što vjeruju u mene i ja sam im to vratio. Ponosan sam na igrače, na ovu generaciju. Ja sam ovdje 2,5 godine, prvo smo ušli u Premijer ligu, pa smo izborili Evropu, napravili dobar rezultat u Evropi, pa smo osvojili Kup i opet igramo Evropu. Stvarno sam jako ponosan", rekao je Bogdanović.

Šta se desilo na poluvremenu?

"Pošteno da vam kažem, nikad mi teže nije bilo gledati neku utakmicu. Bio sam na klupi i stvarno je bilo teško. Sarajevo je sve vrijeme pritiskalo i bilo je samo pitanje kad će dati gol. Bog nas je pogledao. U drugom smo izašli hrabrije, a vidjelo se da je pao tempo".

Jesi li znao da ćeš braniti ako dođe do penala?

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Da, znao sam".

Za kraj je dodao kako je stručni štab dobro spremio tim za penale, ali da je neke penale proučavao i branio na svoju ruku.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
Svaka cast momcino! Davno si se dokazo kao veliki golman, sve najbolje! Ostani i dalje da branis nas Velez!
6 0
C.Banks
S dvije odbrane je donio titulu u Mostar i tu zabetonirao mjesto u klubu dok je živ
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi