Provjereno ime stiže u svlačionicu Sarajeva, čeka se još jedan stranac

Radović potpisuje za Sarajevo

Provjereno ime stiže u svlačionicu Sarajeva, čeka se još jedan stranac · Saznajemo

E. Škorić

U redove Fudbalskog kluba Sarajevo stiže još jedno pojačanje, a riječ je o iskusnom i provjerenom igraču Slaviši Radoviću.

U Sarajevu prave ozbiljne promjene ove zime nakon očajne polusezone u kojoj je bordo tim ispao iz Kupa od niželigaša Čelika, te ostvarenog skromnog petog mjesta. Borba za Evropu je primarni cilj, ali i za takvo što Bordo timu nedostaju kvalitetni igrači.

Do sada je klub pojačan stoperom Ilijom Martinovićem, krilnim igračem Almedinom Ziljkićem i napadačem Renanom Oliveirom. Čini se da je odrađen sjajan posao do sada, no tu uprava kluba nije stala.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, sve je dogovoreno sa Slavišom Radovićem, koji u ponedjeljak stiže na ljekarski pregled i potpisuje ugovor sa FK Sarajevo.

Radović je ove zime postao slobodan igrač nakon što je raskinuo saradnju sa ekipom FK Liepaja u Latviji.

Ovaj nogometaš godinama unazad je slovio za jednog od najboljih bekova i defanzivaca uopšte u Premijer ligi. Prvo je pružao vrhunske partije u dresu Radnika iz Bijeljine, a potom i mostarskog Veleža, odakle se prošlog ljeta zaputio u Latviju.

S obzirom na to da mu latvijski tim nije isplaćivao obaveze iz ugovora, odlučio je zatražiti raskid saradnje i vratiti se u BiH, a Sarajevu je ionako bio potreban bek, pa su se strane brzo dogovorile.

Iako je imao nekoliko ponuda, Radović se odlučio na Sarajevo. Svjestan velikog pritiska i odgovornosti, spreman je da pokaže da svojim iskustvom i znanjem može da pomogne timu u ostvarivanju ciljeva, što neće biti nimalo lako.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Francis Kyeremeh, koji je igrao sa Renanom Oliveirom u Žalgirisu, također je jako blizu dolaska na Koševo, te će po svemu sudeći i on zadužiti dres bordo bvoje.

Kyeremeh igra na pozicijama krila i veznog igrača i označiće konkurenciju u timu Sarajeva. U tom bi slučaju Sarajevo premašilo maksimalan broj stranaca, pa će očito neko od trenutnih 'stranih' igrača morati da napusti tim kako bi oslobodio mjesto. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
PROVJERENO IME koje ni u latviji nije uspjelo. UGASITE LIGU!!!
4 18
pjanke.sa
Dobar igrac, nista specijalno da se razumijemo. Jako borben igra srcem, nadam se da ce biti motivisan za Sarajevo kao sto je bio za Velez. Sretno.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti