Slavko Brekalo u Prvoj ligi FBiH od sljedeće sezone

Iskusni defanzivac novi fudbaler Posušja

Slavko Brekalo u Prvoj ligi FBiH od sljedeće sezone

S. Mlaćo

Iskusni defanzivac Slavko Brekalo se nakon kratkog izleta u Hrvatskoj vraća u BiH. 

Brekalo će u sljedećoj sezoni nositi dres Posušja koje će se poslije deset godina takmičiti u Prvoj ligi FBiH te očigledno hercegovački klub želi igrati ozbiljnu rolu.

Ovaj 30-godišnjak ima bogato iskustvo igranja u Premijer ligi BiH i sigurno će predstavljti pojačanje za Posušje i donijet će stabilnost posljednjoj liniji ekipe.

Brekalo je posljednjih šest mjeseci igrao u hrvatskom trećeligašu Opuzenu, a sada ga čekaju novi izazovi na terenima u BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Jako sam sretan što ću postati dio kolektiva HŠK Posušje. Nisam nimalo dvoumio oko angažmana u klubu i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti klupske ciljeve", kazao je Brekalo.

Stameni štoper iza ebe ima skoro 200 utakmica u Premijer ligi BiH, a osim Čelika u našoj zemlji je još igrao za Tuzla City, Vitez i Široki Brijeg. Bio je svojevremeno i član mlade reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi