Petrović: Ovo je još jedan korak prema opstanku

Olimpik slavio na Grbavici

Petrović: Ovo je još jedan korak prema opstanku

E. Čaušević

Fudbaleri Olimpika danas su iznenadili Željezničar jer su slavili na Grbavici sa 2:1 u meču 27. kola Premijer lige BiH.

Vukovi s Otoke su u nešto više od dva mjeseca uspjeli da šokiraju Plave u dva navrata na Grbavici.

Olimpik je i danas uspio da dođe do pobjede protiv Željezničara i to nakon preokreta. Plavi su poveli golom Boje, ali preokret gostima donijeli su Milović i Šišić.

Za klub s Otoke ovo je velika pobjeda u borbi za opstanak i konačno su izašli iz zone koja vodi u niži rang takmičenja.

Nakon utakmice održana je i press konferencija, a prisutnim novinarima prvo se obratio trener gostujućeg tima Slavko Petrović.

"Loše smo ušli u utakmicu. Nisam ih mogao prepoznati na početku utakmice. Opet smo primili gol iz prekida. Pozitivna stvar je da se nismo predali. Teško je na Grbavici napraviti preokret, ali moji momci su to uspjeli. Drugo poluvrijeme smo bolje odradili i mogu reći da smo zasluženo slavili", rekao je Petrović i dodao.

"Željo je velikan, želim im što prije da izađu iz krize. Uzeli smo deset bodova iz teških utakmica. Ekipa je pokazala veliku borbenost i to me jako raduje. Ovo je još jedan korak prema opstanku".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik je nakon ove pobjede stigao na deseto mjesto na tabeli i ima 23 boda. Ispod je Radnik sa 21 i Krupa sa 19 bodova.

S druge strane velika kriza Željezničara se i dalje nastavila jer su Plavi još uvijek bez pobjede u proljetnom dijelu prvenstva. Željo je ostao sedmi sa 40 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi