Tragičan kraj slavlja u Argentini

Haos na ulicama

Tragičan kraj slavlja u Argentini

Esmer Oštraković

Nakon što je Argentina postala prvak svijeta, jučer je u glavnom gradu te zemlje, Buenos Airesu, organizovan veliki doček za nogometaše.

Tako se u Buenos Airesu okupilo preko pet miliona ljudi, ali proslava naslova prvaka svijeta nije išla onako kako su svi zamislili.

Autobus sa nogometašima se u jednom trenutku zaglavio u velikoj masi ljudi, te nije mogao proći dalje, pa je morao biti smišljen alternativni plan.

Tako je po reprezentativce Argentine poslat helikopter koji ih je prebacio do predsjedničke palate, a to je značilo da će mnogi navijači biti uskraćeni za slavlje sa svojim herojima.

Taj razvoj događaja se nije svidio navijačima pa su neki od njih odlučili da krenu u "rat" sa policijom i onda je nastao opšti haos.

Navijači su bacali različite predmete na policajce, a neki od njih oteli su policijski auto, te su se zabavljali na njemu u blizini Obeliska.

Oglasi

Jučer je zabilježeno osam težih povreda navijala, a život je izgubilo dvoje navijača. Jedan je poginuo na motoru nakon što ga je ugušila zastava, dok je drugi pao kroz krov.

Strahuje se da će istu sudbinu doživjeti i petogodišnji dječak koji se nalazi u komi nakon što je ozbiljno povrijedio glavu na Plazi San Martin.

Policija je imala mnogo posla na kraju slavlja, a razlog su veliki neredi koji su izbili jer su navijači bili nezadovoljni činjenicom što su reprezentativci prebačeni u helikopter.

U sukobu navijača i policije povrijeđeno je najmanje dvadeset osoba, a navodno ima i mrtvih navijača, a među povrijeđenima je i osam policajaca, kao i nekoliko vatrogasaca.

Četrnaest ljudi je uhapšeno nakon što su policajci pokušali ljude koji su se zabavljali unutar spomenika, a ostali navijači su ih napali kamenjem i boacama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

[twitter]https://twitter.com/sebadelfuturo/status/1605332296277819392[/twitter]

Problema je bilo i prilikom evakuacije igrača helikopterom jer su navijači pokušali da uskoče u autobus sa reprezentativcima Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi