Skoro mu upropastio Mundijal, ali će Messija iznenaditi ono što je sada o njemu rekao

Szczesny u centru pažnje

Skoro mu upropastio Mundijal, ali će Messija iznenaditi ono što je sada o njemu rekao

Endin Čaušević

Poljski golman Wojciech Szczesny bio je jedini na Svjetskom prvenstvu u Kataru koji je uspio zaustaviti Lionela Messija i spriječiti ga da mu postigne pogodak, te mu je čak odbranio penal, a sada je Argentincu poslao poruku koja će sigurno da ga oduševi.

Poljska i Argentina su se sastali u posljednjem kolu grupne faze Mundijala u Kataru, te su Gaučosi na kraju uspjeli da pobijede sa 2:0, a to je bio jedini meč na kojem Messi nije uspio da postigne pogodak.

Argentinci su pred kraj prvog poluvremena dobili penal, a odgovornost je očekivano preuzeo Messi, no njegov udarac na kraju je sjajnom odbranom zaustavio Szczesny.

Poljak je tako jedini golman na Svjetskom prvenstvu u Kataru koji je na meču protiv Argentine uspio da zaustavi Messija jer je on osim Poljske na svakoj utakmici zabio barem jedan pogodak.

Szczesny je uspio da u 39. minuti odbrani Messiju penal, ali na kraju su Argentinci ipak došli do pobjede od 2:0, a golove su postigli Alexis Mac Allister i Julian Alvarez.

Ovaj iskusni golman već se vratio u Juventus s kojim je počeo pripreme za nastavak sezone koji nam slijedi veoma brzo u najjačim evropskim ligama iako je Mundijal tek završio prije nekoliko dana.

Oglasi

Szczesny je odgovarao na pitanja navijača na TikToku, a jedan od njih pitao ih je kako je uspio odbraniti Messijev penal s obzirom da udarac nije bio uopšte loš.

"Još uvijek ne znam kako sam odbranio taj Messijev penal. Da vam pričam neke tehničke stvari trajalo bi predugo, ali sigurno da je lijep osjećaj to uraditi", rekao je golman Juventusa.

On je na trenutak pokvario Messiju Svjetsko prvenstvo svojom odbranom, ali sigurno da će sada izmamiti osmijeh na lice najboljem igraču svih vremena kada on čuje što je Poljak rekao o njemu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Smatram da je on najbolji igrač u historiji ovog sporta. Odbraniti njemu penal na Svjetskom prvenstvu je odličan osjećaj iako smo na kraju izgubili tu utakmicu", dodao je Szczesny.

@juventus How Tek saved Messi’s penalty! 🧤 #messi #penalty #worldcup #argentina #juventus ♬ suono originale - juventus

Poljaci su pored Argentine uspjeli da prođu grupnu fazu, ali su se od Svjetskog prvenstva oprostili već u osmini finala kada ih je pobijedila Francuska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi