Slavlje domaćina, Spahić odigrao čitav susret

Sjajna utakmica u Hamburgu

Slavlje domaćina, Spahić odigrao čitav susret

S. Bošković

Hamburg je slavio protiv Stuttgarta u drugom kolu Bundeslige, u ljepotici kola, rezultatom 3:2.

Nakon što su igrači Hamburga, u čijem je sastavu 90 minuta danas odigrao naš  Emir Spahić, deklasirani u prvom kolu od Bayerna s 5:0, danas su uspjeli osvojiti prve bodove. Sa Stuttgartom, koji je također poražen u prvom kolu, odigrali su odličan susret i slavili s 3:2.

Prvi dio susreta pripao je gostima koji su poveli nakon 23 minute igre preko Ginczeka koji je sjajnim udarcem pogodio u lijevu stranu mreže. Desetak minuta kasnije Iličević je poravna na 1:1.

Na odmor se odlazi s rezultatom 2:1 za goste. Opet je strijelac bio Gincezek. Nastavak susreta Stuttgartu je zagorčao Klein koji je zbog drugog žutog kartona u 53 minutu igre morao napustiti teren. Ipak, prednost su gosti imali do 84 minute, a onda Lasogga poravnava rezultat. Isti igračl je uputio i centaršut pet minuta kasnije, koji je u gol pretvorio Djourou.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemačka Bundesliga, drugo kolo: Hamburg SV - Stuttgart 3:2 (Iličević 34', Lassoga 84', Djourou 89')





Super Goal P.Lasogga Hamburg 2-2 Stuttgart 22... by footballgoalslive
89' Johan Djourou Goal - Hamburg 3-2 Stuttgart... by hdfootballvideos

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.