Slavlje u Andaluziji, Cadiz nakon 14 godina ponovo u "Primeri"!

Cadiz osigurao elitu

Slavlje u Andaluziji, Cadiz nakon 14 godina ponovo u "Primeri"!

Teme:

Cadiz je u subotu upisao poraz od Fuenlabrade na domaćem terenu, u okviru 40. kola La Lige 2.

Međutim, nije se tugovalo u Cadizu jer je samo dan kasnije trećeplasirana Zaragoza kapitulirala (4:2) pred napadom Ovieda. To je značilo da je Cadiz dva kola prije kraja sezone i matematički osigurao jednu od prve dvije pozicije u "Segundi".

Dakle, Cadiz je osigurao mjesto koje vodi direktno u viši rang, u "Primeru".

Cadiz je posljednji put igrao prvu špansku ligu u sezoni 2005/2006, što znači da će nakon 14 godina ponovo osjetiti čari elitnog ranga španskog fudbala.

Tim koji kao i Villarreal nosi nadimak Žuta podmornica je nakon ispadanja iz prve lige 2006. godine dugačak period proveo i u trećoj ligi, ali se 2016. godine uspio vratiti u La Ligu 2 i za poprilično kratak period doći do promocije u elitu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zlatno doba Andalužana je bilo od polovine osmadesetih do polovine devetesetih godina prošlog vijeka. U tom periodu je Cadiz osam uzastopnih sezone igrao u prvom rangu takmičenja.

Kako se proslavljao plasman Cadiza u La Ligu možete pogledati u video prilogu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi