Bio je to pucanj u prazno: Fudbaler koji je prijetio neigranjem se vratio na teren

Bojao se koronavirusa

Bio je to pucanj u prazno: Fudbaler koji je prijetio neigranjem se vratio na teren

A. Čaušević
Teme:

Nekoliko fudbalera je prijetilo prekidom karijere ili neigranjem zbog pandemije koronavirusa. Najglasniji je bio Rafael Jiménez Jarque poznatiji kao Fali. 

Fali je prije nekoliko sedmica jasno poručio da ga mogu i proglasiti ludim, ali da nema namjeru igrati. Tada je tražio maksimalnu garanciju.

"Mogu me proglasiti ludim, ali ja neću igrati. Zdravlje mi je bitnije od novca. Ako mogu 100 posto potvrditi da nećemo biti izloženi virusu neka sve stave na papir u slučaju da nam se nešto desi što bi nam moglo uništiti život."

"Neka se liga nastavi kada stvarno bude sigurno. Ako se budemo držali zajedno onda se fudbal ne može vratiti bez obzira koliko nas tjerali na to. Mi smo glavni protagonisti i ako mi kažemo ne, onda je ne", rekao je tada Fali.

Pandemija koronavirusa još uvijek nije prošla, a on se ipak vratio na teren. Pobijedio je strah i kako sada kaže napravio veliki korak za sebe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Istina je da je ovo veliki korak za mene. Hvala vam na ukazanom poštovanju, iako je bilo onih koji su mislili drugačije. Dobro ste me tretirali i hvala vam od srca", kazao je fudbaleri Cadiza.

"U teškoj sam bitci. Niko ne zna koliko mi je teško jer se sve čini ludim, ali nije tako. Hvala psihologu i kolegama koji su me ohrabrili", dodao je on.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi