Slavni klub se uz pomoć svećenika želi spasiti ispadanja

Slavni klub se uz pomoć svećenika želi spasiti ispadanja

Edmir Škorić
Teme:

Gremio, veliki brazilski klub iz Porto Alegrea, trenutno ima velike probleme.

Dvostruki brazilski prvak kao i dvostruki osvajač Copa Libertadoresa nalazi se na 18. mjestu na tabeli sa samo 16 bodova i sve što želi ove sezone je da izbjegne ispadanje.

Prije treninga u subotu klub je angažovao svećenika, koji je okupio u prostorijama kluba sve igrače i stručni štab te ostalu delegaciju Gremija. Zajedno su se kasnije pomolili i zaželjeli da Gremio krene ka vrhu.

Don Adilson Busin, pomoćni biskup Porto Alegrea i kapelan Arene do Gremio, pozvan je da pomogne u pripremi tima za nastavak brazilskog prvenstva i u borbi protiv ispadanja.

Ovo nije ništa novo kada je Gremio u pitanju. Skoro svake godine barem jednom klub organizuje zajedničku molitvu uz prisustvo svećenika na stadionu.

Gremio ima samo 16 bodova i ukoliko se nešto ne promijeni, lako bi moglo da se desi da napusti najjači rang brazilskog klupskog nogometa, što bi bila prava tragedija.

Top Komentari

WOLF20
Moraju samo jace doviti hahahaha
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi