Slijedi rasprodaja na Nou Campu
Foto: EPA

Došao je Coutinho, odlazi minimalno osam igrača

Slijedi rasprodaja na Nou Campu

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone večeras je potvrdila dolazak brazilskog fudbalera Philippea Coutinha iz Liverpoola za cifru od 160 miliona eura.

Međutim, dolazak Brazilca na Nou Camp značiće i kraj za veliki broj fudbalera, jer ih je katalonski velikan zbog financijskog fair playa jednostavno primoran prodati.

Ekspert za španski fudbaler Guillem Balague tvrdi da je njegovim dolaskom Barca svjesno ušla jer će na plate ići čak 80 procenata klupskih prihoda.

To znači rasprodaju unutar kluba, a po njemu će čak osam fudbalera morati da napusti klub.

"Barcelona neće moći da troši ovolike svote novca u budućnosti. Zbog Coutinha moraće prodati osam fudbalera do ljeta. Siguran sam da će veliki broj fudbalera otići", rekao je Balague, te je nabrojao imena fudbalera koji sigurno odlaze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Javier Mascherano, Aleix Vidal, Denis Suarez, Paco Alcacer i Arda Turan će vjerovatno već u januaru napustiti klub, dok će još neki fudbaleri otići narednog ljeta", istakao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi