)
Slijedi turneja Plavaca duga 34.200 kilometara

Za fudbalere Chelseaja nema odmora

Slijedi turneja Plavaca duga 34.200 kilometara

Teme:

Fudbaleri Chelseaja su novi šampioni Engleske, a šampionsku titulu su osigurali u prošlom kolu nakon što su na svom Stamford Bridgeu s 1:0 savladali Crystal Palace. 

Naslov je osiguran i proslavljen, a Plavci su na dobrom putu da produže i ugovor s Joseom Mourinhom. Ipak, kako se čini fudbaleri Chelseaja će i tokom ljeta biti na pravom putu. Utakmicu posljednjeg kola Premiershipa Chelsea igra 24. maja protiv Sunderlanda, a svega nekoliko dana kasnije slijedi promotivna turneja na kojoj će igrači i stručni štab londonskog kluba proputovat će 21.251 milju (34200 km).

Precizni engleski Daily Mail izračunao je da će tokom turneje izabranici portugalskog stručnjaka u avionu provesti 46 sati i 32 minute.

Tokom ljetne turneje i priprema fudbaleri Plavaca će iz Londona prvo poletjeti na Bangkoku, odakle slijedi dalji put kad Sydneyu, a potom preko Singapura povratak u domovinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:


Jasno je da će ovo putovanje biti itekako naporno za igrače novog engleskog šampiona, a turneja počinje već 2. juna. Pripreme za novu sezonu Plavci bi trebali obaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, a planirani su dueli s Barcelonom, PSG-om i New York Red Bullom.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti