Slika govori više od 1000 riječi: Caballero bi u tom trenutku, da mu je bio blizu, zadavio Kepu
Uzalud je Caballero čekao šansu pored aut-linije, Kepa je odlučio da ostane na terenu do kraja

Argentinac "ispaljen"

Slika govori više od 1000 riječi: Caballero bi u tom trenutku, da mu je bio blizu, zadavio Kepu

E. Škorić

Specijalista za penale Wily Caballero bio je spreman da uđe i obavi posao, ali nije dobio priliku.

Opet se vraćamo na nedjeljno finale engelskog Liga kupa i "slučaj Kepa Arrizabalaga". Mladi španski golman odbio je napustiti teren iako je u završnici produžetaka Caballero dobio upute od Mauruzija Sarrija da uđe prije nego će krenuti penali.

Kepa je, valjda i zbog nesporazuma, poručio da ostaje na terenu i nije izašao, a kasnije se pretvorio i u tragičara jer je jednu pročitanu Aguerovu loptu ipak pustio u gol.

Nakon toga se puno pisalo o ponašanju Kepe i Sarrija, koji je bio vidno bijesan, a na kraju je Španac dobio tek novčanu kaznu (220.000 eura), mada nije isključeno da ga Sarri makne iz ekipe za duel s Tottenhamom.

A najgore je u nedjelju bilo Caballero, iskusnom golmanu koji je trebao da brani penale. Argentinski golman se spustio u tunel kada je shvatio šta Kepa radi, a ova slika nekako govori više od 1000 riječi.

Tješio ga je Chelseajev doktor, a da je mogao, Wily bi sasvim sigurno zadavio u tom trenutku 24-godišnjeg kolegu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi