Slimani srušio Porto

Sportingu pripao derbi 15. kola

Slimani srušio Porto

Endin Čaušević

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona slavili su u derbiju protiv Porta (2:0) u okviru 15. kola portugalske Primeire.

Dvije vodeće ekipe snage su odmjerini u večerašnjem derbiju u Lisabonu, a uspješnija je bila domaća ekipa koja je slavila sa 2:0 i preuzela vrh tabele portugalske Primeire.

Domaća ekipa do vodstva je stigla u 27. minuti utakmice kada je na asistenciju Jeffersona mrežu Porta zatresao Slimani. Iako je Porto pokušavao da izjednači do kraja prvog poluvremena nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol domaćina.

U drugom dijelu utakmice bilo je nekoliko prilika na obje strane, a konačan pobjednik riješen je u 85. minuti kada je ponovo pogodio Slimani.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sporting je sada prvi na tabeli portugalske Primeire sa 38 bodova, dok je drugoplasirani Porto ima dva boda manje.


All Goals HD - Sporting 2-0 FC Porto - 02-01-2016 by Gol-Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi