Calciomercato: Ćorić prelazi u Porto!

'Wunderkind' napušta Dinamo

Calciomercato: Ćorić prelazi u Porto!

Ante Ćorić šokirao je hrvatsku javnost svojim medijskim istupom da želi što prije napustiti redove Dinama. 

I koliko god Ćorićeva objava da odlazi iz Dinama godila velikanima koji ga žele angažovati u januarskom prijelaznom roku, toliko Italijani nisu sretni drugim dijelom priče. 

Naime, mladi hrvatski reprezentativac potpisao je ugovor sa menadžerskom agencijom Doyen Sport koju vodi Nelio Lucas i sve je izvjesnije da će Inter u cijeloj priči sa Ćorićem izvisiti kao što je s Imbulom.

Italijani su podsjetilii da je Inter bio na korak od odvođenja Imbule sve dok fudbaler nije potpisao za Doyen Sports agenciju, a zatim ga je prvi čovjek agencije odveo u slavni portugalski klub.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inter već dugo prati Ćorića, ali teško će izdvojiti više od deset miliona eura i boriti se protiv volje Doyena. Calciomercato zaključuje da će Porto biti nova destinacija u karijeri fudbalera čiji je brat Josip u prošlosti nosio dres mlade reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.