Slimbegovićev Jahn Ragensburg izbjegao poraz u zadnjim trenucima, ubjedljiva pobjeda Bochuma

Nastavila se Cvajta

Slimbegovićev Jahn Ragensburg izbjegao poraz u zadnjim trenucima, ubjedljiva pobjeda Bochuma

Njemački fudbal se konačno vratio, nakon dvomjesečne pauze zbog pandemije novog koronavirusa.

Iako se prave fudbalske poslastice tek očekuju, pošto se od 15:30 igraju utakmice 26. kola Bundeslige, već smo mogli pratiti četiri meča 2. Bundeslige, popularne Cvajte.

Riječ je, također, o utakmicama 26. kola.

Počnimo sa utakmicom na Vanovia Ruhrstadionu gdje je domaći Bochum upisao laganu pobjedu nad Heidenheimom od 3:0.

Rano su domaći poveli. Igrala se 11. minuta kada je Soares ubacio iz slobodnjaka, a Losilla pogodio za 1:0.

Bochum je na 2:0 povisio u 34. minuti preko Osei-Tutua, da bi domaći posao završili u drugom dijelu, u 64. minuti, kada je Ganvoula postavio konačnih 3:0.

Siguran je na domaćem terenu bio i tim Ergebirge Auea koji je sa 3:1 savladao Sandhausen.

Diekmeirer već u 4. minuti pravi penal i dobija crveni karton, pa Sandhausen ostaje sa desetoricom. Sigran sa bijele tačke za 1:0 bio je Nazarov minut kasnije.

Rezultatom 1:0 se otišlo na poluvrijeme, a domaći su u nastavku postigli još dva gola. Kruger je u 64. povisio na 2:0, a Cacutalua u 69. pogodio za 3:0.

Do kraja je Sandhausen uspio samo ublažiti poraz pošto je Biada u 80. minuti, nakon velike greške zadnje linije domaćih, postavio konačnih 3:1.

Erzgebirge Aue se ovom pobjedom barem nakratko probio do pete pozicije na tabeli.

Ekipa Jahn Ragensburga koju sa klupe vodi bh. stručnjak Mersad Selimbegović je uspjela izbjeći poraz na domaćem terenu u zadnjim trenucima meča. Na kraju je utakmica protiv Holstein Kiela završena rezultatom 2:2.

Gosti su poveli već u trećoj minuti nakon kornera i gola Lee Jae-Sunga, da bi na naredni gol čekalo do 58. minute. Ponovo je lopta završila u mreži gola Jahn Ragensburga, a strijelac je ovaj put bio Porath.

Domaći su u 75. minuti smanjili na 1:2 preko Stolzea, ali se činilo da neće uspjeti izbjeći poraz. A onda u drugoj minuti sudijske nadoknade Albers oji je u igru ušao u drugom poluvremenu sa bijele tačke pogađa za konačnih 2:2.

Na kraju treba istaći i da je Karlsruher upisao trijumf od 2:0 nad Darmstadtom. Strijelac prvog gola je bio Hofmann u 66. minuti susreta, dok je konačnih 2:0 u posjednjim trenucima meča postavio Wanitzek.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Bh. internacionalac Dario Đumić je odigrao čitav meč za ekipu Darmstadta.

Sve utakmice su naravno igrane bez prisustva publike, a svakom timu je dozvoljeno po pet izmjena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi