Slišković: Neugodna tradicija protiv Želje? To su priče za vas novinare, teren je nešto drugo!
Baka Slišković smatra kako derbi neće biti nimalo lak ali i to da je veći pritisak na Želji nego na njegovim igračima.

Press konferencija na stadionu pod Bijelim Brijegom uoči gostovanje Željezničara

Slišković: Neugodna tradicija protiv Želje? To su priče za vas novinare, teren je nešto drugo!

Sutrašnji derbi pod Bijelim Brijegom koji će odigrati HŠK Zrinjski i FK Željezničar bio je temom press konferencije u prostorijama mostarskog kluba na kojoj se medijima po tradiciji obratio trener Plemića Blaž Slišković.

Otvorio je Baka press izjavom o sutrašnjoj utakmici:

"Mislim da su ovo veoma bitne utakmice za nas, Željo i Široki i nakon njih možemo sa više optimizma ili manje razmišljati o nastavku prvenstva. O tome će ovisiti kako ćemo dočekati zadnjih nekoliko kola. Željo nakon loše predstave protiv Sarajeva je željan da se uskupi i radi navijala i kluba jer sigurno da ono pto su pružili u zadnjoj utakmici je 20 ili 30% njihovih mogućnosti. Sigurno će nastojati ne izgubiti u Mostaru. S druge strane nama ništa treće, nego pobjeda ne odgovara. U nizu smo pobjeda i samopouzdanje je poraslo. Očekujem mnogo kvalitetniju prezentaciju protiv Želje nego je to bilo do sada. Učinit ćemo sve da dobijemo tu utakmicu i naravno da ne očekujemo lak posao jer će Željezničar biti jako motiviran.

Je li 25. rođendan Ultrasa dodatna motivacija za sutrašnju utakmicu?

"Prekjučer smo na treningu Ultrasima na simboličan način čestitali rođendan i zapjevali jednu od njihovih najomiljenijih pjesama ali to nije izbliza dovoljno koliko oni zaslužuju jer je njihov doprinos našim rezultatima nemjerljiv. Sve se moglo vidjeti na slikama i videima koliko je bila veličanstvena proslava a mi ćemo pokušati pobjedom da upotpunimo njihovo slavlje. Ipak, mislim da će igračima biti dovoljan sportski motiv jer bez njega sva druga motivacija pada u vodu. Niz pobjeda nas je napunio samopouzdanjem i vjerujemo u sebe i vjerujem da ćemo uveličati slavlje Ultrasa". - rekao je Blaž Slišković.

Stanje u ekipi po prvi put u posljednje vrijeme je bez ikakvih problema:

"Po prvi put je slučaj da u kadru imam sve igrače iako je Filipović pod upitnikom koji je dobio udarac u ozlijeđenu nogu. Trenirao je s ekipom iako nismo ništa riskirali zbog teškog terena zbog kiše. Pričali smo, bol nije tolika i vjerujem da će biti u kombinaciji za sutrašnju utakmicu. Računam na njih sve i odredit ću onih 18 koji će po mom mišljenju biti najspremniji. I Šovšić je zaista dobro trenirao proteklog tjedna tako da smo kompletni i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu".

Nakon osam kola Željo je bio lider a sada za Zrinjskim zaostaje 14 bodova?

"Upali su u duboku krizu, to je očigledno, kako rezultatsku tako i igračku. I njihov trener je svjestan toga iako su svi očekivali da će njegovim dolaskom stvari biti promijenjene na pozitivno. Oni ne mogu biti zadovoljni ovolikim zaostatkom a i treće mjesto im je sada upitno. Igrači posjeduju kvalitet ali oni najbolje znaju šta se događa. Nije moje da dublje analiziram zbog čega je to tako, ali siguran sam da u svakom trenutku mogu dobiti svakoga. Mi se iz tog razloga "pribojavamo" njihove reakcije sutra. Ne kaže se džaba da se lav ne dira dok spava, a oni su očigledno malo uspavani i takvi će sutra biti jako opasni. Nema tu neke posebne filozofije, oni su među najbolim ekipama u BiH i derbi će biti jako težak za nas. Ne potrudimo li se i čak preko svojih mogućnosti rezultat neće biti dobar za nas. Ipak, ulazimo rasterećeno i pritisak je više na njihovoj strani nakon debakla protiv Sarajeva. Imamo zavidnu prednost nad trećim i četvrtim pa se možemo malo i opustiti. Po nekim informacijama koje imam u njihovom sastavu će biti 3, 4 izmjene u odnosu na sastav protiv Sarajeva što je i logično jer ono što su u toj utakmici odigrali nije bilo ni 30% njihovih mogućnosti".

Bilo je govora i o tome kako Zrinjski nije dobio Želju već 4 zadnje utakmice:

"Ne mogu ja to tako gledati a ni igrači ne bi trebali. Ja mislim o tome kako smo mi sa Željom uvijek igrali dobro kad je najviše trebalo. Sjetite se 2:2 na Grbavici, sjetite se kako smo ih dostigli ovdje nakon 0:3. Pa šta bi mi sad trebali, čim prođemo Bradinu da uk***mo gaće? Te priče o tradiciji, to su priče za vas novinare a to na terenu ne znači baš ništa" - decidiran je bio Slišković.

Bilo je riječi i o prigodama koje su počeli dobivati mladi Stanić i Savić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve ovisi o tome koliko ćemo biti blizu Sarajevu. Utakmice sa Željom i Širokim uvjetovat će kakav sastav će biti u zadnjih 4, 5 utakmica. Dok matematički ne osiguramo i to drugo mjesto nećemo previše eksperimentirati. Nisam Saviću tek tako dao šansu protiv Krupe. Savić je zaslužio tu šansu svojim odnosom prema radu. Stanić je već pokazao da može dosta. Tko god zasluži, bio stariji ili mlađi - igrat će. Naš plasman će diktirati stvari u zadnjih nekoliko kola". - završio je Slišković svoje izlaganje.

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara igra se sutra u 16:30h na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi21
Hajdeee Željoooo!!!!!!!!!
3 0
VelaHavle
Dodje pred novinare prije utakmice i poslije utakmice - ako pobijedi... kad izgubi, pobjegne od kamera... pi*ka najveca
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije