Slišković: Sedam bodova je mnogo, ali ne i nedostižno!

Press konferencija pred meč s neugodnim Radnikom

Slišković: Sedam bodova je mnogo, ali ne i nedostižno!

Utakmica 21. kola Premijer lige u kojoj će HŠK Zrinjski u nedjelju u 15h dočekati bijeljinski Radnik bila je povodom press konferencije održane u prostorijama mostarskog kluba na kojoj je novinarima kao i obično na dispoziciji bio trener Plemića Blaž Slišković.

Prvo je Slišković govorio o nedjeljnom srazu protiv Radnika koji u Mostaru po običaju odigra kvalitetno i čvrsto.

"Jučer smo imali sastanak prije treninga gdje sam igračima htio da kažem da zaboravimo Sarajevo i okrenemo se onom što nas čeka u nedjelju" - otpočeo je Slišković i dodao: - "Ovo je veoma važan i težak meč za nas. Radnik je pobjedom protiv Želje pokazao da je čvrsta ekipa. Borbenošću i kvalitetom su odnijeli sva tri boda. Vjerujem da će biti čvrsti i ovdje, kao i uvijek  i dobro se moramo potruditi ako mislimo uzeti sva tri boda. Razgovrali smo na tu temu, dvije teške utakmice su pred nama,  Radnik i Mladost iz kojih moramo izvući dobre rezultate, a kad to završi razmišljat ćemo o revanšu sa Sarajevom".

Dotakao se strateg Zrinjskog i zaostatka za FK Sarajevo:

"Poslije Širokog sam rekao da se nismo ni tamo snašli u prvih 15 - ak minuta, te kako je izgledalo i kako je završilo mogu biti zadovoljan. Posebno sa zadnjih 20 minuta gdje smo izgledali kvalitetnije u odnosu na Široki. Možda bi, da nije isključen Barišić postigli i drugi gol. Određen optimizam mi daje i sprema igrača. Trkački smo kvalitetno izgledali na obje utakmice i vidi se da smo obro radili na pripremama. Ima dosta novih igrača i to treba što prije uigrati. Kad to napravimo, potrudit ću se da to bude što brže, bit će bolje. 7 bodova je veliko ali ne i nedostižno. Ne smijemo se opraštati od titule, prerano je. Borit ćemo se dok god ima izgleda. Nadat ćemo se i kojem kiksu lidera i to pokušati iskoristiti. Mjesta za pesimizam nema. Važno je da imamo solidnu zalihu u odnosu na trećeg, četvrtog i ostale ispod nas. Neću reći da ćemo se zadovoljiti samo Europom ali nije isto kad vam za vratom pušu ostale ekipe i ova sitacija kakva je sad. Mi se ipak moramo podići da budemo kompetentni.

O postavi za predstojeću utakmicu Slišković je rekao slijedeće:

"U Sarajevo smo igrali i sustavu u kojem igramo prvi put ove godine s 4 vezna igrača i 2 špica. Nisam mogao računati na dosta igrača, bio sam prinuđen, a i ta mi se formacija učinila najčvršćom. Sve što smo dogovarali prije utakmice u prvih 15-20 min. nismo ispoštovali i tada su nam igrači Sarajeva napravili najviše problema i došlo je do penala. Htjeli smo ih otjerati na bok i da tamo usmjerimo njihovu igru gdje bi bilo lakše našoj obrani ali desilo se šta se desilo. Kasnije kad smo se uigrali bilo je manje opasnih situacija kroz sredinu naše obrane. Igrali smo sve bolje kako je odmicala utakmica. Vraća se Barišić, Veselinović i Bekić su pod upitnicima. Vidjet ćemo na sutrašnjem treningu tko će biti sposoban konkurirati za utakmicu". - rekao je Baka.

Povratci ozlijeđenih Šovšića, Bencuna i Veselinovića apostrofirana su kao veliki plus za Zrinjski no oni su i dalje ozlijeđeni?

"Vidjeli ste ulaskom Bencuna u Širokom o čemu sam govorio. Sigurno je da sva trojica imaju kvalitet ali nažalost situacija je takva kakva je. Dokle će potrajati zaista ne znam. Znam da oni žele što prije da se vrate ali takva je priroda njihovih ozljeda. Na njih računam samo kad su 100% spremni".

Bilo je riječi i o krizi u realizaciji kod Zrinjskog:

"Ako nemaš efikasnost uzalud i igra i kvalitetne akcije. Bez realizacije naravno ne ide. Nadam se da će to procuriti i da će Bekić, Filipović i ostali podići tu realizaciju. Jesenas je bilo drukčije s Bilbijom koji je zabijao iz malo prilika. Vjerujem da će igrači koji završavaju akcije proraditi i steći potrebno samopouzdanje. Njima trebaju jedan, dva pogotka da to krene kako treba. Mi to radimo na treninzima ali jedno je trening a drugo utakmica. Bitno je da pokažu volju i želju da izađu iz te krize". - kazao je trener Zrinjskog na tu temu.

Riječ dvije na tu temu progovorio je Slišković i o mladom Nerminu Hajdareviću:

"Nermin dobro radi. Dobio je mnogo odlaskom u GOŠK. Stekao je samopouzdanje. On više nije mlad igrač, u nogama ima 30-ak utakmica u PL i na njemu je da se dokaže i pokaže. Bit će sigurno u konkurenciji posebno ne budemo li računali na Bekića i Veselinovića. On je alternativa u špicu iako je njegova najveća kvaliteta na boku. Sve će ovisiti o mom razmišljanju nakon sutrašnjeg treninga".

Osvrnuo se Baka i na Renata Gojkovića:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Renatu je kao i cijeloj ekipi trebalo nešto vremena da se snađe a kasnije je po meni bio naš najbolji pojedinac. Bio je oštar i jak u duelu, u predaji pasova i po meni je opravdao sva očekivanja".

Utakmica između Zrinjskog i Radnika igra se u nedjelju u 15h.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi